Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, despre cauza incendiului cu 5 mor╚Ťi de la Matei Bal╚Ö: ÔÇ×Sunt dou─â pisteÔÇŁ. Ipoteza pompierilor

vlad voiculescu jpeg
Vlad VoiculescuFoto: Arhiva Click!

Un incendiu de propor╚Ťii s-a produs la Institutul ÔÇŁMatei Bal╚ÖÔÇŁ din Capital─â ├«n diminea╚Ťa zilei de vineri, 29 ianuarie. 120 de pacien╚Ťi au fost evacua╚Ťi, ├«ntreaga cl─âdire a fost afectat─â, trei persoane au murit carbonizate, iar una nu a r─âspuns manevrelor de resuscitare ╚Öi a fost declarat─â decedat─â la scurt timp. Ce a declan╚Ťat incendiu, potrivit primelor piste ale pompierilor.

Institutul Matei Bal╚Ö din Capital─â a ars ├«n zorii zilei de vineri, 29 ianuarie. 120 de pacien╚Ťi, to╚Ťi diagnostica╚Ťi cu coronavirus, ├«n forme medii ╚Öi severe, au fost evacua╚Ťi din spital. ├Äntreaga cl─âdire a fost afectat─â de focul mistuitor, iar trei persoane au murit carbonizate, ├«nainte de interven╚Ťia pompierilor.  O a patra a decedat dup─â ce nu a r─âspuns manevrelor de resuscitare efecutate de c─âtre medici. A cincea persoan─â decedat─â a fost g─âsit─â carbonizat─â ├«n baie. 

De la ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ au fost evacuate, ├«n prim─â faz─â, aproximativ 44 de persoane c─âtre Spitalele de urgen┼ú─â Floreasca, Universitar, ÔÇťSf├óntul IoanÔÇŁ ┼či ÔÇťSf├óntul PantelimonÔÇŁ. 

Se pare c─â incendiul ar fi ├«nceput la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti a declan╚Öat imediat Planul Ro╚Öu de interven╚Ťie. Potrivit primelor informa╚Ťii, la spital se aflau la ora declan╚Ö─ârii incendiului peste 100 de persoane. ÔÇťLa momentul la care ┼čtim care este cauza o s─â vin─â cu rezultatele. La acest moment, nu vom da specula┼úii, b─ânuieliÔÇŁ, a declarat Raed Arafat. O pist─â a pompierilor este o surs─â alternativ─â de ├«nc─âlzire, o aeroterm─â, care ar fi declan╚Öat incenddiul, ├«ns─â aceast─â ipotez─â nu a fost confirmat─â momentan. 

ÔÇ×Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bal┼č am v─âzut cl─âdirea. Evident c─â a fost un incendiu violent. (...) Sunt 2 piste: o problem─â punctual─â, o gre┼čeal─â individual─â (...) datoria noastr─â este s─â ne uit─âm la gre┼čelile de sistem. A┼čtept s─â v─âd rapoartele de control care s-au f─âcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luniÔÇŁ, a declarat Ministrul S─ân─ât─â┼úii.

Reac╚Ťia dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului "Matei Bal╚Ö"

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat c─â avizele Institutului ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ ÔÇťsunt ├«n ordine, ultima linie de oxigen fiind montat─â ├«n decembrieÔÇŁ. ÔÇťDin p─âcate, to┼úi pacien┼úii care sunt interna┼úi COVID au nevoie de oxigen ┼či evident erau ┼či cupla┼úi la oxigen. (...) Tot ce se interneaz─â ├«n ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ reprezint─â pacient mediu spre sever sau criticÔÇŁ, a afirmat fostul manager al Institutului.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul "Matei Balș"

Procurorii Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Bucure┼čti au deschis un dosar penal in rem pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de ucidere din culp─â ├«n cazul incendiului de la Institutul Matei Bal┼č din Capital─â, soldat cu moartea a patru pacien┼úi. Procurorii se afl─â deja la fa┼úa locului ┼či au ├«nceput cercet─ârile, potrivit reprezentan┼úilor Parchetului.

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn