Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, despre cauza incendiului cu 5 mor╚Ťi de la Matei Bal╚Ö: ÔÇ×Sunt dou─â pisteÔÇŁ. Ipoteza pompierilor

29 ianuarie 2021
vlad voiculescu jpeg
Vlad VoiculescuFoto: Arhiva Click!

Un incendiu de propor╚Ťii s-a produs la Institutul ÔÇŁMatei Bal╚ÖÔÇŁ din Capital─â ├«n diminea╚Ťa zilei de vineri, 29 ianuarie. 120 de pacien╚Ťi au fost evacua╚Ťi, ├«ntreaga cl─âdire a fost afectat─â, trei persoane au murit carbonizate, iar una nu a r─âspuns manevrelor de resuscitare ╚Öi a fost declarat─â decedat─â la scurt timp. Ce a declan╚Ťat incendiu, potrivit primelor piste ale pompierilor.

Institutul Matei Bal╚Ö din Capital─â a ars ├«n zorii zilei de vineri, 29 ianuarie. 120 de pacien╚Ťi, to╚Ťi diagnostica╚Ťi cu coronavirus, ├«n forme medii ╚Öi severe, au fost evacua╚Ťi din spital. ├Äntreaga cl─âdire a fost afectat─â de focul mistuitor, iar trei persoane au murit carbonizate, ├«nainte de interven╚Ťia pompierilor.  O a patra a decedat dup─â ce nu a r─âspuns manevrelor de resuscitare efecutate de c─âtre medici. A cincea persoan─â decedat─â a fost g─âsit─â carbonizat─â ├«n baie. 

De la ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ au fost evacuate, ├«n prim─â faz─â, aproximativ 44 de persoane c─âtre Spitalele de urgen┼ú─â Floreasca, Universitar, ÔÇťSf├óntul IoanÔÇŁ ┼či ÔÇťSf├óntul PantelimonÔÇŁ. 

Se pare c─â incendiul ar fi ├«nceput la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti a declan╚Öat imediat Planul Ro╚Öu de interven╚Ťie. Potrivit primelor informa╚Ťii, la spital se aflau la ora declan╚Ö─ârii incendiului peste 100 de persoane. ÔÇťLa momentul la care ┼čtim care este cauza o s─â vin─â cu rezultatele. La acest moment, nu vom da specula┼úii, b─ânuieliÔÇŁ, a declarat Raed Arafat. O pist─â a pompierilor este o surs─â alternativ─â de ├«nc─âlzire, o aeroterm─â, care ar fi declan╚Öat incenddiul, ├«ns─â aceast─â ipotez─â nu a fost confirmat─â momentan. 

ÔÇ×Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bal┼č am v─âzut cl─âdirea. Evident c─â a fost un incendiu violent. (...) Sunt 2 piste: o problem─â punctual─â, o gre┼čeal─â individual─â (...) datoria noastr─â este s─â ne uit─âm la gre┼čelile de sistem. A┼čtept s─â v─âd rapoartele de control care s-au f─âcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luniÔÇŁ, a declarat Ministrul S─ân─ât─â┼úii.

Reac╚Ťia dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului "Matei Bal╚Ö"

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat c─â avizele Institutului ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ ÔÇťsunt ├«n ordine, ultima linie de oxigen fiind montat─â ├«n decembrieÔÇŁ. ÔÇťDin p─âcate, to┼úi pacien┼úii care sunt interna┼úi COVID au nevoie de oxigen ┼či evident erau ┼či cupla┼úi la oxigen. (...) Tot ce se interneaz─â ├«n ÔÇťMatei Bal┼čÔÇŁ reprezint─â pacient mediu spre sever sau criticÔÇŁ, a afirmat fostul manager al Institutului.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul "Matei Balș"

Procurorii Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Bucure┼čti au deschis un dosar penal in rem pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de ucidere din culp─â ├«n cazul incendiului de la Institutul Matei Bal┼č din Capital─â, soldat cu moartea a patru pacien┼úi. Procurorii se afl─â deja la fa┼úa locului ┼či au ├«nceput cercet─ârile, potrivit reprezentan┼úilor Parchetului.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
printul nicolae romania crop jpg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg