Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie

22 martie 2021
image
Foto Pixabay.com

Vlad Voiculescu a precizat c─â nu exclude m─âsura carantinei ├«n Bucure┼čti, ├«n cazul ├«n care rata de infectare dep─â┼če┼čte 6 la mia de locuitori. Ministrul S─ân─ât─â┼úii a ad─âugat c─â trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei.

ÔÇ×Nu putem exclude acest lucru ┼či dup─â 6 la mie ┼či senza┼úia mea este c─â vom ajunge acolo ├«n c├óteva zile, nicio m─âsur─â nu poate fi eliminat─â ├«nc─â o dat─â. (...) A┼čteptarea mea este ca inciden┼úa s─â treac─â de 6 la mie ├«n Bucure┼čti. Nu am niciun motiv s─â cred c─â lucrurile s-au schimbat fundamental ├«n ultimele 24 de oreÔÇŁ, a afirmat Voiculescu, ├«ntrebat despre posibila carantinare a Capitalei dac─â inciden┼úa trece de 6 la mie.

El a ad─âugat c─â vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei ┼či a precizat c─â este foarte probabil ca una dintre m─âsuri s─â fie ie┼čirea din cas─â cu declara┼úie.

ÔÇ×Acelea┼či m─âsuri cu care ne-am obi┼čnuit, acelea┼či m─âsuri care se iau ├«n carantin─â peste tot ├«n ┼úar─â acelea┼či trebuie luate ┼či ├«n Bucure┼čti. ├Änchiderea centrelor comerciale, ierta┼úi-m─â, dar ├«ntre a ├«nchide ┼čcoli ┼či a ├«nchide centrele comerciale cel pu┼úin peste weekend, de exemplu, preferin┼úa mea ┼či cred c─â preferin┼úa Guvernului este c├ót se poate de clar─â ┼či cred c─â este preferin┼úa a fiec─âruia dintre noiÔÇŁ, a mai explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că este mic numărul testelor pentru depistarea coronavirului.

ÔÇ×Cred c─â trebuie s─â spunem foarte clar, da, se fac prea pu┼úine teste. Nu trebuie s─â ne facem iluzii, testele ne arat─â o imagine din trecut. Testarea ne arat─â mai degrab─â unde am fost mai degrab─â acum o s─âpt─âm├ón─â, acum dou─â s─âpt─âm├óni. Testele se fac mai degrab─â de nevoie dec├ót de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor ├«n sec┼úiile de terapie intensiv─âÔÇŁ, a completat el.

Voiculescu a mai spus c─â o ├«nt├ólnire va avea loc la sediul Ministerului S─ân─ât─â┼úii cu reprezentan┼úi ai direc┼úiilor de s─ân─âtate public, DSU ┼či INSP.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat c─â, ├«n cazul ├«n care Bucure┼čtiul ajunge la o rat─â a infect─ârilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi f─âcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educa┼úiei ┼či S─ân─ât─â┼úii, fiind posibil s─â fie luat─â m─âsura carantin─ârii zonale, at├ót ├«n Capital─â c├ót ┼či ├«n localit─â┼úile limitrofe aflate deja ├«n carantin─â, astfel ├«nc├ót ÔÇ×circula┼úia s─â fie limitat─â, s─â evit─âm aglomera┼úia, ├«n special ├«n mijloacele de transport ├«n comun, ├«n pie┼úe, mall-uri. Evident c─â deplasarea va trebui f─âcut─â ├«n cazurile ├«n care este nevoie ┼či cu declara┼úie pe propria r─âspundereÔÇŁ.

Comitetul Municipiului Bucure┼čti pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â s-a ├«ntrunit duminic─â ┼či a decis, ca ├«ncep├ónd de luni ora 00.00, s─â fie prelungite restric┼úiile ├«n Bucure┼čti pentru o perioad─â de 14 zile.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
alina puscas png
image
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg