Minivacanță de 4 zile, în aprilie, de Paște. Ce libere primesc catolicii și ortodocșii!

Luna viitoare, ne așteaptă o minivacanță de patru zile, cu ocazia sărbătorilor pascale. Le primesc atât angajații de la stat, cât și cei de la privat. Pentru Paștele catolic, liberele sunt în perioada 15-18 aprilie, iar pentru Paștele ortodox în perioada 22-25 aprilie. Cuprind, practic, Vinerea Mare, o sâmbătă, prima și a doua zi de Paște.

image

Trebuie să știi că, dacă ai primit liber pentru Paștele catolic, nu mai poți primi și pentru cel ortodox. Totuși, dacă angajatorul îți dă liber sau dacă pur și simplu nu se lucrează în firmă, va trebui să recuperezi liberele primite suplimentar, în baza unui program stabilit de angajator, precizează avocatnet.ro.

Unii români trebuie să meargă la muncă în ziua de Paște

Chiar dacă este prevăzut în Codul muncii faptul că salariații au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naționale, anumite categorii profesionale trebuie să muncească și în ziua de Paște. Este vorba despre personalul din spitale, de cei care lucrează în unități de alimentație publică, de șoferii de pe transportul în comun etc. Aceștia își vor recupera zilele lucrate în următoarea lună sau vor primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază. Angajatorii care refuză să recompenseze munca prestată în zi de sărbătoare riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Cum va fi vremea de Paște

Potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în următoarele patru săptămâni vremea va fi una plăcută şi va fi o temperatură mai ridicată faţă de normalul acestei perioade. De Paștele catolic, vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât cele normale acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Ploile vor fi puține. De asemenea, se anunță vreme frumoasă şi temperaturi ridicate şi în săptămâna 18-25 aprilie, de Paştele ortodox. Cantitățile de precipitații estimate se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net