Minune într-un sat din Vaslui! Se închină la lacrimile icoanei lui Arsenie Boca

image
Troiţa care adăposteşte icoana adusă de la Prislop

Îşi fac cruce, se roagă şi sărută icoana din care curg, pe obrazul stâng, şiroaie de lacrimi. O icoană a părintelui Arsenie Boca a tulburat satul Puşcaşi din judeţul Vaslui.

”Minune dumnezeiască”, spun oamenii. De câteva zile, o reproducere a unei icoane cu părintele Arsenie Boca, adusă de un sătean de la Mănăstirea Prislop, lăcrimează neîncetat, relatează “Adevărul”. Vasluianul a aşezat icoana, pe 23 aprilie, la troiţa de lângă locuinţă. ”Era de Sfântul Gheorghe, pe la 5 seara. Când am închis uşa la troiţă, am observat lacrima în ochi”, a povestit femeia care a descoperit fenomenul.

image
Troiţa care adăposteşte icoana adusă de la Prislop

“Când m-am întors zilele următoare, mi-am dat seama că icoana chiar lăcrimează”. Vestea s-a răspândit şi sute de credincioşi au venit să se roage la icoană. Unii pentru sănătate, alţii pentru noroc. Sunt însă şi unii care se tem. ”Ne arată Tatăl ceresc că e lumea rea, oamenii se duşmănesc, se bat. Nu cred că e un semn bun. Am 70 de ani, dar aşa ceva nu am mai văzut”, explică moş Vasile.Pentru români, Arsenie Boca (1910-1989) a fost unul dintre cei mai iubiţi duhovnici. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) vin zilnic sute de pelerini. Părinte  şi teolog ortodox, a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (Braşov) şi la Mănăstirea Prislop. Există mărturii în care Arsenie Boca era prezentat ca un om cu darul vindecării. De la bolnavi de cancer la  persoane lovite de paralizie, oamenii suferinzi erau vindecaţi, potrivit relatărilor, prin puterea credinţei.

Iată ce alte icoane plâng, în România

  • Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Letca Nouă. În acest lăcaş sfânt se află icoana care plânge cu lacrimi de mir. Primele lacrimi ale Maicii Domnului au început să curgă în anul 2002.
  • Icoana Sfintei Maria de la Mănăstirea Nicula. Este locul în care se adună cei mai mulți pelerini din România,  de Adormirea Maicii Domnului. Legenda spune că icoana a lăcrimat mai multe zile atunci când pentru viața monahală au urmat vremuri grele.
  • Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Hadâmbu. Prima lacrimă de mir a curs din ochiul drept al Maicii Domnului de la Hadâmbu, în anul 1992. În următorul an, din umărul drept al Maicii Domnului s-au prelins picături de mir.
  • Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Petru Vodă. Mănăstirea din Moldova unde a slujit părintele Iustin Pârvu a fost locul unei minuni, în 2009, când din ochii Maicii Domnului au început să curgă lacrimi de mir.
  • Icoana Maicii Domnului din Siliștea Gumești. La Mănăstirea Sfântul Pantelimon, Icoana Maicii Domnului a început să plângă cu lacrimi de sânge, în ianuarie 2015.
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
000 9P722Y jpg
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
image
image
image
image
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg