Miron Cozma, despre dosarul Mineriadei: „Probabil așteaptă să moară Iliescu”

Ultima actualizare:

    Foto Click!
Foto Click!

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost singurul care s-a prezentat joi la cel de-l doilea termen al dosarului Mineriadei din iunie 1990. El s-a declarat nemulțumit și îngrijorat de lentoarea cu care este judecată această cauză. Cozma a găsit și o explicație pentru asta.

Miron Cozma, inculpat în acest dosar pentru infracțiuni contra umanității, a petrecut câteva ore la Tribunalul București. A dat declarații în fața judecătorilor, fiind singurul dintre inculpați care s-a prezentat la acest al doilea termen. La ieșirea de la audieri, Cozma și-a manifestat nemulțumirea în legătură cu modul în care se derulează procesul, considerând că se vrea tergiversarea cauzei. „La modul în care se desfășoară procesul... cred că e o intenție a celor din justiție ca acest proces să dureze cel puțin 20 de ani sau poate până moare Iliescu. Acest proces se vrea tergiversat, probabil să moară Iliescu. Sau să mai dispară și Petre Roman, să-și ia elan în țările spaniole”, a declarat Cozma, precizând că pe el îl interesează ca adevărul să iasă la suprafață.

La ieșirea din tribunal, Cozma a fost huiduit de câțiva trecători, care i-au reproșat că a semănat teroare la București, în iunie 1990, când a adus minerii. Fostul lider al minerilor nu a fost prea impresionat de protestatari, afirmând că nu-i e frică de închisoare și că perioada pe care a petrecut-o deja în detenție l-a călit.

„Mie nu îmi este frică de puşcărie. Am stat 11 ani în puşcărie şi nu a mişcat nimeni în faţa mea. Vă aduceţi aminte că am făcut concert la Rahova cu BUG Mafia. (...) Am bătut 20.000 de miliţieni la Costeşti cu 7.000 de mineri. Victor Ciorbea a disponibilizat 30.000 din armata mea de 43.000 de mineri din Valea Jiului. Am rămas cu 13.000 şi au crezut că m-au învins. Am luat 7.000 de mineri şi am bătut 20.000 de poliţişti şi jandarmi. Scrie în rechizitoriu”, a adăugat Cozma, citat de digi24.ro.

În același dosar mai sunt judecați Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și generalul (în rezervă) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare. Toți au fost trimiși în judecată de Parchetul Militar la data de 13 iunie 2017. Nici unul nu s-a prezentat azi la audierile de la Tribunalul București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net