Miron Mitrea s-a săturat de pușcărie și vrea în libertate


    Foto: Marian Iliescu
Foto: Marian Iliescu

Fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a cerut Judecătoriei Medgidia să-l pună în libertate. Mitrea a executat aproape un an din sentința de doi ani de închisoare cu executare, dispusă la 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mitrea a făcut apel la clemența judecătorilor, pentru a fi eliberat condiționat din penitenciar. El a ispășit doar jumătate din pedeapsa de doi ani, pe care a primit-o în 2015 pentru luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Nu a fost vorba de bani sau obiecte de lux, ci de lucrări de construcții, realizate la casa mamei sale din Voluntari.

Primul termen stabilit de instanță pentru judecarea cerereii sale este 10 februarie 2016. Miron Mitrea, care se apropie de 60 de ani, mizează că judecătorii vor lua în considerare vârsta sa înaintată, dar și cele două cărți scrise de acesta în penitenciar: „Amintiri... Subiective. Moment de istorie imediată” și „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”, ambele publicate la Editura „Muntenia”. Pentru realizarea lor, Mitrea l-a avut pe post de coordonator științific pe prof. univ. dr. Marian Cojoc, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.   

zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
infidelitate jpeg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif