Moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament. Principalele acuzații la adresa Guvernului Cîțu


    Moțiunea a fost citită de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred SimonisSursa foto: captură video Digi24
Moțiunea a fost citită de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred SimonisSursa foto: captură video Digi24

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu este citită acum în Parlament. iată principalel acuzații ale social democrațolor la adresa Executivului

PSD susţine, în textul moţiunii de cenzură, că „guvernarea perdanţilor a sărăcit România”, iar „absorbţia fondurilor europene este la pământ”.

„Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani”, mai arată documentul.

PSD precizează că „dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”. 

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa.  Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! –Legea “fără penali în funcţii publice”, conform sursei citate textul moţiunii. 

„Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, potrivit moţiunii de cenzură.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marți. Guvernul pică dacă moțiunea va fi votată de 234 de parlamentari. Potrivit calculelor, se pare că moțiunea va fi votată de 280 de parlamentari PSD, USR-PLUS și AUR. Prin urmare, zilele lui Florin Cîțu la Palatul Victoria sunt numărate. Asta dacă nu cumva președintele Iohannis îl va propune din nou prim ministru. 

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Michael Klein, Facebook jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
ceai somn jpg
anca turcasiu si loredana groza jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg