Moțiunea de cenzură se votează luni. Grindeanu: "Cine nu se prezintă sau votează invers nu mai face parte din echipa PSD"

Ultima actualizare:

    Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, se arată convins că moţiunea de luni, 31 august, va duce la căderea Guvernului condus de Ludovic Orban. El anunţă că parlamentarii PSD care vor lipsi la votul moţiunii de cenzură, fără a avea un motiv ”obiectiv”, sau cei are nu vor vota moţiunea, nu vor mai face parte din partid.

”PSD se bazează sută la sută pe voturile parlamentarilor PSD. Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că nu doreşte să facă speculaţii pe tema inexistenţei unui cvorum la votul programat pentru luni. ”Eu vă spun că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi adoptată”, a întărit Grindeanu. Întrebat pe câte voturi ale parlamentarilor PSD mizează, liderul social-democrat a precizat că sunt luate în calcul voturile tuturor senatorilor şi deputaţilor PSD.

”Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere. (...) Cine din PSD mâine nu votează moţiunea de cenzură sau găseşte cauze nerealiste în a nu fi prezent, înseamnă că nu face parte din echipa PSD”, a declarat Grindeanu.

Citește și:

Marcel Ciolacu, decis să dea jos Guvernul Orban. "Moțiunea de cenzură se va vota în 31 august"

Moțiunea de cenzură se votează luni. Marcel Ciolacu: „Chiar și fără ajutorul UDMR, avem suficiente voturi ca să treacă”

Întrebat dacă îşi va asuma funcţia de candidat pentru şefia Guvernului, Sorin Grindeanu a precizat că nu este propunerea PSD pentru funcţia de premier, arătând că nu se înscrie în profilul de premier prezentat anterior de Marcel Ciolacu. ”Nu sunt eu propunerea PSD, profilul a fost prezentat de preşedintele partidului în urmă cu o săptămână, zece zile”, a mai declarat Grindeanu, în acest context.

E nevoie de 233 de voturi

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că va fi un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatulului luni, 31 august, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Luni, 31 august,în Parlament se va dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. Ca să treacă, e nevoie de 233 de voturi
Luni, 31 august,în Parlament se va dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. Ca să treacă, e nevoie de 233 de voturi

De ce vrea PSD să dea jos Guvernul Orban

În moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” social-democraţii acuză Executivul de următoarele:

A pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19;A devalizat bugetului de stat sub paravanul pandemiei;A impus restricții fără rost românilor;Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la reuniunile de la Bruxelles, „într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie”.Ministrul de Finanţe Florin Cîţu în doar nouă luni de guvernare PNL a împrumutat 105 miliarde lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net