Motivul șocant pentru care un bărbat și-a bătut copilul. Cazul a ajuns în instanță

Sunt părinți pentru care copilul nu este decât un mijloc de a obține bani, iar pentru asta nu se dau înapoi de la nimic. Un astfel de caz s-a petrecut într-o comună din Argeș, un bărbat fiind acuzat că beat, și-a bătut copilul adolescent pe motiv că nu vrea să-I predea banii din alocație și pe cei din bursa de merit. Sătul de abuzurile din casă, fratele victimei l-a filmat, a chemat poliția și tatăl agresiv a fost „liniștit” de justiție”

Comuna Budeasa din Argeș
Cazul a șocat locuitorii din Budeasa. Foto: cjarges.ro

Un bărbat din comuna aregeșeană Budeasa a ajuns să fie judecat la tribunal după ce a fost reclamat pentru rele tratamente de proprii săi copii  susținuți de mamă și de alți martori. Scandalul a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie iar cererea privind instituirea ordinului de protecție a fost analizată de magistrații Judecătoriei Pitești în procedură de urgență 

Ce a declarat copilul la tribunal 

În timpul ședinței de judecată minorul, elev la un liceu din Pitești a fost interogat de judecător și a făcut declarații șocante preluate de curier.ro 

Întrebare: Spuneţi-mi vă rog ce s-a întâmplat pe data de 28, cu tatăl dvs. ? 

Răspuns: A venit acasă băut şi începuse cu scandalul. Aşa face de fiecare dată. 

Întrebare: Se întâmplă des să consume băuturi alcoolice şi să vină beat acasă ? 

Răspuns: Da. Foarte des. 

Întrebare: Face scandal, în mod normal ? 

Răspuns: Da(...)

Întrebare: Relaţia dintre dvs., mama dumneavostră şi fraţii dumneavoastră. cu tatăl, a fost bună într-o anumită perioadă de timp şi s-a deteriorat acum, mai nou sau tot timpul a fost aşa ? 

Răspuns: Tot timpul a fost aşa. 

Întrebare: Care a fost motivul pentru care a pornit scandalul în data de 28 ? 

Răspuns: Din cauză că nu am vrut eu să îmi scot banii mei de pe card, să îi dau lui. 

Întrebare: Despre ce bani este vorba ? 

Răspuns: Sunt banii pe care îi iau eu : bursa de merit şi socială. 

Întrebare: Şi v-a solicitat dumnealui să îi daţi banii ? 

Răspuns: Da. 

Întrebare: De ce ? Pentru ce motiv ? 

Răspuns: Nu ştiu. 

Întrebare: Şi când aţi refuzat, ce s-a întâmplat ? 

Răspuns: A început cu scandaluri, certuri şi să mă încalece şi să îmi dea cu pumnii în cap. Întrebare: Ați fost lovit la momentul respectiv ? 

Răspuns: Da. La nivelul capului. 

Întrebare: Cum anume v-a lovit ? 

Răspuns: Cu pumnii. 

Întrebare: Unde, în ce zonă ? 

Răspuns: Aici în faţă (indică zona frunţii) şi aici (indică zona cefei). 

Întrebare: V-a lovit şi cu altceva, v-a şi vorbit urât, v-a ameninţat, v-a înjurat ? 

Răspuns: De ameninţat a spus că după ce se termină ordinul de protecţie vine acasă şi ne omoară pe toţi. Şi în rest înjură foarte mult. 

Ce a decis instanța 

După ce au ascultat declarațiile minorului coroborate cu cele ale mamei sale, ale martorilor  dar și o filmare depusă ca probă, judecătorii au decis ceea ce trebuia și se impunea: au emis împotriva tatălui un ordin de protecție valabil pe 6 luni. În această perioadă, tatăl bețiv și agresiv nu are voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de fiul său, de casa în care minorul locuieșt și nici măcar de unitatea la care adolescentul învață. 

„”În motivarea cererii, s-a invocat faptul că pârâtul este tatăl reclamantului în vârstă de 16 ani, iar la data de 28.11.2023, în jurul orelor 17:00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe motiv că reclamantul a cheltuit banii primiţi de la Centrul de Orientare Şcolară, pârâtul l-a lovit cu palmele şi pumnii la nivelul capului şi l-a strâns de gât. De asemenea, l-a ameninţat că îl loveşte cu vătraiul (…)

(...) Incidentul din 28.11.2023 ar fi putut lua o turnură mult mai gravă dacă fratele reclamantului nu ar fi anunțat Poliția.(...)Prezența pârâtului în casă ar pune în pericol integritatea fizică și psihică a mamei și a copiilor acestei”, scrie în motivarea instanței consultată de jurnaliștii de la sursa citată, cea mai mare publicație argeșeană.

image
image
image
image
image
image
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
apa poluare1 jpg
copac widowmaker instagram jpg
un caine inteligent jpg
Salina Praid, oraşul subteran de sare
vila constantin silvestri 7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net