Ne omoară căldura! O să fie mai cald decât în 2003, când s-au „sufocat” 30.000 de oameni

image
Olanda – Amsterdam 37,6 grade CelsiusFoto: AFP/Getty Images

Arde Europa! Valul de căldură care vine din Africa a transformat bătrânul continent într-un Iad, încă din primele zile ale lui iulie. Termometrele înregistrează temperaturi record, în timp ce în Olanda autorităţile se aşteaptă cu groază la 200 de morţi săptămânal.

Cald de pici din picioare! Iulie a îngenuncheat Europa. În Londra s-au înregistrat temperaturi de 36,7 grade, depăşind maxima istorică din 26 iunie 1976, de 34,6 grade. În Paris, oamenii cădeau din picioare în arşiţa de 39,7 grade, cea de a doua maximă istorică.

image
Italia – Roma 39,7 grade Celsius

Şi vara e abia la început. Meteorologii se gândesc îngroziţi că anul acesta se vor depăşi maximele din 2003, când aproximativ 30.000 de persoane (14.000 numai în Franţa) au pierit din cauza caniculei. În Germania şi Olanda termometrele au înregistrat 37,6 grade.

image
Marea Britanie – Londra 36,7 grade Celsius

Autorităţile olandeze au emis repetate avertismente pentru ca oamenii să nu cadă victime caniculei. Ei se aşteaptă la peste 200 de decese săptămânal din cauza caniculei. În Spania s-au înregistrat 39,1 grade, în Portugalia 39,2 şi în Italia, 39,7 grade Celsius. Meteorologii recomandă instituirea codului portocaliu de caniculă în Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Elveţia, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Ucraina, Belarus şi Lituania.

image
Franţa – Paris 39,7 grade Celsius

Canicula va cuprinde și România. Temperaturile din vestul ţării vor urca sâmbătă (4 iulie) la 32 de grade. Excepţie va fi în Dobrogea, unde plouă, iar valorile nu depăşesc 25 de grade. Duminică, temperaturile urcă la 32-34 de grade chiar şi în centrul ţării. De luni, timp de cinci zile, evitaţi să ieşiţi din case la orele prânzului! Va fi caniculă, iar soarele va arde nemilos! Meteorologii prognozează în jur de 37 de grade în Banat şi Crişana, 35 de grade în restul teritoriului, iar în Dobrogea în jur de 32 de grade.

image
Germania – Mannheim 37,6 grade Celsius
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Tora Vasilescu
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
ruxi si cristi mitrea jpg
Meloni, Berlusconi și Salvini FOTO EPA-EFE
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg