Nelu Tătaru: ”Vom avea o dublare sau triplare de cazuri pe zi”. În cinci zile, 1.630 de noi îmbolnăviri


    Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos
Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos

Veștile venite de la autorități nu sunt tocmai îmbucurătoare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este îngrjorat de numărul infectărilor zilnice: ”Ne apropiem de un moment în care vom avea o dulbare sau triplare de cazuri pe zi”, a anunțat demnitarul. În cinci zile, avem deja 1.630 de noi îmbolnăviri.

Nelu Tătaru spune că autoritățile încă sunt într-un moment în care pot gestiona această creștere, dar că tramnsmiterea comunitară devine accentuată.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi. Suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum și portul măștii în spații închise, la locul de muncă, sau în mijloacele de transport în comun. În măsura în care aceste reguli sunt respectate, putem gestiona aceste creșteri progresive”, a declarat, astăzi, 22 iunie, ministruil Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24. Acesta a spus că am plecat pe o pantă descendentă în care avem o transmitere de 0,6 – 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2 – 1,4.

În cinci zile, 1.630 de noi îmbolnăviri

”Transmiterea comunitară există, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo”, a transmis șeful de la Sănătate. Duminică, 21 iunie, au fost înregistrate 315 noi cazuri, pe 20 iunie alte 330 de infectări, pe 19 iunie - 320, la fel și pe 18 iunie, iar pe 17 iunie au fost chiar 345 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19.

63 de cluburi și terase din Capitală, amendate

În urma mai multor controale făcute în week-end de autorități, 63 de cluburi și terase din Capitală au fost amendate, iar alte 2 au activitatea suspendată timp de 30 de zile. Echipe de la DSP, ANSVSA, ITM și OPC alături de polițiști au verificat dacă se respectă măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus. Pe 19 iunie, au fost date amenzi în valoare de 143.000 de lei, iar pe 20 și 21 iunie, sancțiunile au fost de peste 171.000 de lei. În plus, autoritățile au retras de la consum 27 kg de produse expirate și au confiscat 17 kg de carne și produse din carne care nu prezentau elemente de identificare.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg