Nepoata lui Dumitru Prunariu: ce spune familia despre moartea fetiţei


    Arina, nepoata lui Dumitru Prunariu, nu lipsea de la nici un miting aviatic la care participa tatăl său, pilotul Cătălin Prunariu (în verde)Foto: arhiva personală
Arina, nepoata lui Dumitru Prunariu, nu lipsea de la nici un miting aviatic la care participa tatăl său, pilotul Cătălin Prunariu (în verde)Foto: arhiva personală

Dispariţia fulgerătoare a Arinei, nepoata lui Dumitru Prunariu, a şocat o ţară întreagă. Moartea fetiţei a produs o imensă durere familiei. Miercuri, Arina a fost condusă pe ultimul drum. Dumitru Prunariu spune că nu a dorit ca tragedia să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, în condițiile în care familia nu acuză pe nimeni.

Îndurerat, Dumitru Prunariu a declarat că nu acuză pe nimeni de decesul nepoatei sale de 11 ani. El a precizat că familia nu pregătește nicio acțiune în instanță și nu a cerut și nici nu va cere nicăieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat și tratat nepoata, referindu-se atât la personalul ambulanței private, cât și la cel de la Institutul Matei Balș.

Nepota lui Dumitru Prunariu: familia nu caută vinovaţi

Vizibil afectat de cele întâmplare, astronautul a explicat că medicii şi-au făcut datoria, iar familia nu va face nicio plângere împotriva acestora la instituţiile abilitate. "Nu am acuzat pe nimeni și nici nu o vom face. Nu dăm în judecată pe nimeni și nici nu cerem vreo anchetă la Ministerul Sănătății sau Colegiul Medicilor. Considerăm că medicii și-au făcut datoria. Nu dorim nici ca presa să caute vinovați pentru drama noastră și să asistăm la o judecată în direct", a declarat Dumitru Prunariu, citat de Mediafax.

Nepoata lui Dumitru Prunariu: astronautul explică mesajul de pe Facebook

Moartea Arinei a fost anunţată de Dumitru Prunariu pe contul său oficial de socializare, iar informaţia s-a propagat cu o viteză uluitoare în spaţiul on-line.   Astronautul a explicat că mesajul publicat pe Facebook a fost pur și simplu un mod de a-și împărtăși durerea cu cei apropiați, fără a dori ca aceasta să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni.

"Suntem necăjiți de felul în care este reflectată în media drama prin care trece familia noastră și facem un apel către reprezentanții mass media să ne respecte intimitatea în aceste momente. Traversăm o perioadă foarte grea. Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferința. De aceea, vă rugăm să ne permiteți să ne plângem copila în liniște și cu decență. Dumnezeu să o odihnească în pace!", a mai spus Prunariu.

Nepoata lui Dumitru Prunariu a început să se simntă rău după ce s-a întors din tabără

Nepoata lui Dumitru Prunariu, Arina, în vârstă de 11 ani, a murit de meningită, duminică, la scurt timp după ce a fost dusă, în stare gravă, la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti. "Nepoţica noastră Arina s-a făcut îngeraș. O meningită fulminantă ne-a răpit-o în câteva ore", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook. Arina Prunariu a fost, săptămâna trecută, într-o tabără la Capidava, în judeţul Constanţa, în cadrul programului "Atlantykron", unde printre invitaţi a fost şi bunicul său Dumitru Prunariu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, fata s-a simţit foarte rău, iar părinţii au chemat o ambulanţă, fiind trimis un echipaj de la o salvare privată, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalită şi enterocolită şi i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminică dimineaţă, pentru că fata se simţea tot mai rău, părinţii au dus-o la Institutul "Matei Balş", unde medicii i-au pus diagnosticul de infecţie meningococică severă, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Nepoata lui Dumitru Prunariu: Parchetul a deschis o anchetă

Deşi familia a anunţat că nu intenţionează să caute vinovaţi, Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, în urma unei sesizări transmise de Spitalul Colentina, unde a fost dus trupul neînsuflețit al fetei.

"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost constituit, în urma sesizării formulate de către Spitalul Clinic Colentina, un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu decesul minorei P.A.C. (în vârstă de 11 ani), fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă. Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 9 august 2015, minora a fost internată în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Doctor Matei Balş, dată la care a survenit decesul acesteia. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", a arătat unitatea de parchet, într-un comunicat de presă.

Nepoata lui Dumitru Prunariu: medicul care a consultat-o are o experienţă de 15 ani

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, a declarat, miercuri, că diagnosticul pus de medicul ambulanţei private în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu a fost corect după simptome, pentru acea etapă, meningita putând fi confirmată prin analize de laborator.

Medicul care a consultat-o pe Arina Punariu la domiciliu are experienţă de 15 ani în domeniul medical şi a apreciat că nu este necesar transportul acesteia la spital, dar a recomandat părinţilor internarea dacă starea se agrava, precizează Centrul Medical Nicomed, care a furnizat ambulanța privată. Ministerul Sănătății a anunțat că, în acest an, până la 1 august, au fost 28 de cazuri de meningite meningococice şi un deces, al fetiţei de 11 ani, nepoata lui Dumitru Prunariu, în ultimii patru ani fiind, în medie, 63 de cazuri. Infecţia meningococică este o boală infecţioasă acută, din grupul infecţiilor respiratorii, provocată de meningococi, bacterii care se transmit de la omul bolnav la cel sănătos prin aeropicături şi afectează mucoasa nazofaringiană, meningele, creierul, alte organe şi sisteme, exprimându-se prin diverse forme clinice.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg