Nicolae Ceaușescu și-a ascuns cele 9 pasiuni secrete

image
Nicolae Ceaușeascu avea 9 pasiuni secrete

Nicolae Ceaușescu ar fi avut 100 de ani în acest an, dacă nu ar fi fost executat în ziua de Crăciun, din 1989. După dispariția lui, câțiva dintre cei care au lucrat pentru Nea Nicu au început să povestească. Printre altele, așa am aflat că șeful Republicii Socialiste România avea o mulțime de pasiuni.

Am început să aflăm amănunte despre viața privată a lui Nicolae Ceaușescu de la foști subalterni de-ai acestuia.

De pildă, la 35 de ani, Nicolae Ceauşescu descoperea pasiunea pentru cinematografie, printre preferetale sale numărându-se filmele poliţiste americane. Liderul comunist s-a declarat fanul serialul de televiziune american Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978. În plus, toate reşedinţele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecţie.

Printre pasiunile sale se mai numărau şahul, biliardul, voleiul, schi şi vizitele în străinătate, scrie historia.ro.

image
Lui Nea Nicu îi plăcea să lovească bilele de biliard

image
Ceaușescu era lăsat să câștige la șah deși era mediocru la acest sport al minții

Cei din anturajul lui Nea Nicu spun că acesta avea un program zilnic bine organizat, de care se ocupa Cabinetul Preşedintelui Republicii.  La sfârșitul zilelor de lucru, Ceaușescu obișnuia să meargă la  Club-bazin Floreasca, aflat la câțiva metri depărtare de vila din Primăverii. Nu intra nimeni fără să fie anunţat în casă, au povestit apropiații familiei Ceaușescu. Aici se asculta muzică la un casetofon  cu romanţe foarte frumoase cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase, Gică Petrescu, scrie historia.ro. 

image
Nea Nicu era pasionat de serialul american Kojak

Iar seara, de două ori pe săptămână, uneori de trei ori pe săptămănă, Ceauşescu vedea un film. Împreună cu soţia, cu copii. Cam toate filmele româneşti, dar și multe filme americane, englezeşti şi unele filme ruseşti. Radio îl asculta, de regulă, la masa de  prânz.

Nea Nicu și sporturile

image
Marea pasiune a lui Ceaușescu a fost vânătoarea

Puțini dintre noi știu că lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau șahul, popicele, biliardul și voleiul, dar și tirul cu arcul. Când nu făcea pe sportivul, jocul lui preferat era șeptică și era în stare să învârtă cărțile cu orele, dar se băga și la șah și remi, au povestit foști parteneri de ”distracție”. 

Însă, marea pasiune a lui Ceaușescu era vânătoarea. Făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea.

simeon stalpnicul png
Marea pasiune a lui Ceaușescu a fost vânătoarea

După 1955, Ceaușescu s-a apucat şi de vânătoare și se lăuda că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989, cu două săptămâni înainte ca el să fie retras de la putere.

Fotografii: Fototeca online a comunismului românesc

kate middleton
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
BeFunky collage (26) jpg
Alin Cocos și Monica Orlanda
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO Getty Images
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock