Noi proteste împotriva OUG7! Actorii TNB au ieșit în stradă! Victor Rebengiuc: «Toader, demisia!»

Ultima actualizare:
Actorii Teatrului Național din București protestează față de OUG7
Actorii Teatrului Național din București protestează față de OUG7

O parte dintre actorii Teatrului Naţional din Capitală au protestat duminică, 3 martie, în faţa instituţiei, solizarizându-se cu magistrații și protestatarii care cer abrogare a OUG 7 și modificare a legilor justiţiei. Protestul actorilor s-a desfăşurat în faţa teatrului, nume importante vorbind despre situația țării, în aplauzele celor prezenți.

Seria protestelor continuă! Piața Victoriei reușește să se umple aproape în fiecare seară de manifestanți care își scandează nemulțumirile cu privire la actuală formulă de guvernare. După ce românii au ieșit în stradă chiar și de Dragobete, ziua autohtonă destinată iubirii, explicând că protestul de atunci a simbolizat iubirea pe care ei o simt față de țară, pe care își doresc să o „revendice”, iată că acum un nou protest de amploare are loc duminică, 3 martie, pe străzile bucureștene, pentru a scanda împotriva modificărilor legislative aduse prin Ordonanța de Urgență 7. 

Actorii de la TNB, solidari cu magistrații și protestatarii din Piața Victoriei 

Magistrații au amenințat încă din luna februarie a acestui an că se vor opri din activitate în semn de protest din cauza acestor schimbări ale legilor justiției pe care le consideră alarmante, iar acum și actorii Teatrului Național București s-au solidarizat cu aceștia. 

Toţi cei care au ieşit în stradă cer independenţa justiţiei şi se alătură manifestaţiilor magistraţilor din ultimele zile. Oamenii spun că vor ieşi în stradă până la abrogarea OUG 7 şi desfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi. Manifestanții din Piața Victoriei s-au unit cu actorii din fața Teatrului Național și își scandează la unison nemulțumirile.

Actorii de la Teatrul Național București protestează pe treptele instituției, fiind însoțiți de pancarte semnificative. Printre participanţi se află nume importante ale teatrului românesc precum Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Mihai Călin, Marius Manole.

„Nu e un spectacol, nu e uşor să vii şi să protestezi, este un risc asumat. Dacă lucrurile merg normal într-o ţară, nu ai de ce să protestezi. Totul merge din ce în ce în ce mai prost”, a declarat Victor Rebngiuc, în aplauzele celor prezenţi. „Ce se întâmplă în ţară este ceva ruşinos”, a susținut şi Mariana Mihuţ. Actorul Marius Manole este cel care a anunţat în cursul acestei săptămâni intenţia artiştilor de a se solidariza cu manifestaţiile organizate de magistraţi pe tema Ordonanţei de modificare a legilor justiţiei. Protestatarii aveau o bucată mare de pânză pe care scrie „Tudorele, abrogă OUG 7”.  De asemenea, unii dintre manifestanţi aveau pancarte pe care scria: „Independenţa justiţiei”, „Tudorel, demisia!”, potrivit Adevărul. 


    Actorii Teatrului Național din București protestează față de OUG7Foto: Inquam Photos/ George Călin
Actorii Teatrului Național din București protestează față de OUG7Foto: Inquam Photos/ George Călin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net