Nu ai bani? Iată cum scapi de creditele ipotecare


    Dacă ai grantata creditul ipotecat cu două s-au mai multe proprietăți ai putea scăpa de datorie la bancă. Totul e să renunți la ele
Dacă ai grantata creditul ipotecat cu două s-au mai multe proprietăți ai putea scăpa de datorie la bancă. Totul e să renunți la ele

Senatul a adoptat, ieri, un proiect de lege prin care creditele ipotecare pot fi stinse cu bunurile imobile ipotecate. I le dai băncii, dar nu înainte de a trimite o notificare creditorului.

”Prezenta lege reglementează dreptul debitorului de a stinge integral creanţa şi accesoriile sale, izvorând dintr-un contract de credit, prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, în condiţiile prevăzute de prezenta lege”, prevede proiectul.

De asemenea, proiectul de act normative prevede că debitorul va oferi toate bunurile ipotecate în favoarea creditorului, în situaţia în care executarea obligaţiilor asumate prin contractul de credit a fost garantată cu două sau mai multe bunuri.

Notificare prin avocat sau notar

Debitorul trebuie să transmită creditorului prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului în care anunţă decizia.

Toate costurile documentației vor fi suportate de debitor.

Proiectul de lege prevede că la momentul încheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive, va fi stinsă orice datorie faţă de bancă, care nu mai poate solicita sume de bani suplimentare.

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari, a fost adoptat în plenul Senatului cu 105 voturi "pentru" şi două abţineri.

Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
cub emma corrin png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg