Nu e glumă! Primul pod al pasajului Mihai Bravu, deschis circulaţiei duminică

Ultima actualizare:

    De azi se poate circula pe pod în direcţia Piaţa Sudului - Calea Vitan (foto: Sever Gheorghe)
De azi se poate circula pe pod în direcţia Piaţa Sudului - Calea Vitan (foto: Sever Gheorghe)

În sfârşit! Traficul auto în intersecţia Mihai Bravu - Splaiul Unirii se aeriseşte, graţie podului peste Dâmboviţa construit aici. Primul tronson al pasajului Mihai Bravu a fost deschis circulaţiei, duminică dimineaţă. Şoferii pot circula pe două benzi, dinspre Piaţa Sudului spre Mihai Bravu-Calea Vitan.

Muncitorii de pe şantier s-au mişcat incredibil de bine pentru o construcţie realizată fără închiderea traficului. Primul pod al pasajului, lung de 675,4 metri, le permite şoferilor bucureşteni să supratraverseze Dâmboviţa pe direcţia Piaţa Sudului - Şos. Mihai Bravu. Lucrările au început în ianuarie 2011, însă ele s-au oprit până în septembrie 2013 din cauza constructorului. După schimbarea firmei de construcţii, lucrările s-au desfăşurat conform graficului stabilit de Municipalitate.

Conform reprezentanţilor Primăriei Capitalei, pasajul de la Mihai Bravu este vital pentru fluidizarea circulaţiei în zona Mihai Bravu - Calea Văcăreşti, unde traficul e sufocat la orele de vârf. Construcţia ar trebui să creeze condiţii mai bune de trafic pentru bucureştenii din zonele Berceni, Olteniţei, Mihai Bravu şi Calea Văcăreşti. Deşi lucrările la acest pod sunt gata de mai bine de două săptămâni, reprezentanţii Municipalităţii au fost cei care au decis inaugurarea lui duminică.

simeon stalpnicul png

Primarul Sorin Oprescu, prezent la inaugurare, a ţinut să-i asigure pe bucureşteni că ambuteiajele vor fi istorie când întreg pasajul va fi dat în folosinţă. „Deschidem circulaţia pe primul pod al pasajului Mihai Bravu şi lucrăm în ritm alert la cel de-al doilea pod. Sunt foarte mulţumit de cum s-a lucrat, începând din octombrie anul trecut. Avem speranţa că spre sfârşitul acestui an şi cel de-al doilea pod va fi finalizat, având în vedere că lucrăm pe perioada de vara, adică ne ajută şi vremea. Mai mult, ne ajută şi deschiderea primului fir, prin relaxarea traficului. Le mulţumesc locuitorilor din zonă pentru răbdare, iar celor care tranzitează Văcăreştiul le promit că anul viitor vor uita de inconvenienţele cauzate de lucrare", a spus primarul Oprescu.

Cel de-al doilea pod, care permite circulaţia pe direcţia Mihai Bravu - Piaţa Sudului, ar trebui să fie gata până în luna decembrie a acestui an, în jurul datei de 12. Însă, din experienţa de până acum ne putem aştepta ca acest termen să nu fie respectat, din motive obiective (capriciile vremii) sau subiective (capriciile edililor).

Pentru realizarea acestui pasaj au fost alocate 156,24 de milioane de lei (circa 35 de milioane de euro). Alte 37 de milioane de lei fuseseră deja plătite de Municipalitate firmei Romstrade, care nu şi-a putut duce până la capăt lucrarea pe care a câştigat-o la licitaţie.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net