O adolescentă de 15 ani a murit subit după ce a ieșit din izolare

Ultima actualizare:

O tânără în vârstă de 15 ani, din comuna vasluiană Tăcuta, care a ieșit din izolare în urmă cu o săptămână, și-a pierdut viața în urma unor complicații apărute după infecția cu Covid. Fata și-a dat ultima suflare în brațele medicilor. 

ambulanta popmpieri jpeg

Părea că s-a vindecat. Părea că a trecut peste ce-a fost mai greu. Copila fusese bolnavă de Covid și plasată în izolare. A urmat tratamentul și, pentru că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, toată lumea a crezut că s-a vindecat. 

Miercuri seara, copila s-a prezentat împreună cu mama sa la cabinetul medicului de familie pentru că se simțea extrem de rău. În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge este de doar 80%, motiv pentru care a solicitat intervenția de urgență a ambulanței. Fata urma să fie transportată la spitalul din Vaslui. Însă, când medicii de pe ambulanță au văzut că starea i se înrăutățește, au solicitat o ambulanță de terapie intensivă.

Dar a fost prea târziu pentru ea. Organismul a cedat și tânăra a intrat în stop cardiorespirator.  

Copila murit în ambulanță, în brațele medicilor

Un telefon la numărul de urgență 112 anunța că este nevoie de o ambulanță pentru o copilă care se află în stare gravă și trebuie să fie transportată de urgență la spital. Sunase chiar asistența din policlinică. Mașina a ajuns în câteva minute dar medicii nu erau pregătiți pentru un caz atât de grav. Au chemat ajutoare: o ambulanță de terapie intensivă care a sosit în opt minute. Însă al doilea echipaj medical nu a reușit sămai facă nimic pentru ea. După 50 de minute de resuscitare i-au declarat decesul. 

 „Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.

Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

Fata avea saturație 80%

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net