O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a plecat spre Afganistan pentru evacuarea românilor

Ultima actualizare:

    O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a plecat spre Afganistanfoto: News.ro
O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a plecat spre Afganistanfoto: News.ro

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat marţi spre Afganistan pentru evacuarea cetăţenilor români, numărul acestora ridicându-se la 27 de persoane, conform datelor autorităţilor.

O altă aeronavă va pleca pentru a repatria românii care au părăsit deja Afganistanul la bordul avioanelor NATO. „O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marţi, 17 august, pentru a efectua o misiune de urgenţă având drept scop evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. La bordul aeronavei se află, pentru protecţie, o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României”, transmite MApN.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locaţii cu aeronave ale NATO.

Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan, după ce trupele americane au părăsit țara, iar talibanii au cucerit teritoriul.

Ministerul Apărării Naţionale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecţia şi transportul persoanelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

MAE anunţa marţi la prânz că sunt în curs de finalizare procedurile necesare trimiterii unei aeronave a Forţelor Aeriene Române pentru a prelua românii aflaţi în Afganistan, urmând a fi obţinută în foarte scurt timp şi ultima autorizaţie de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.

Conform ministerului, potrivit datelor actuale, la Kabul sunt 27 de români. 16 români au părăsit deja Afganistanul în cursul nopţii trecute, informează news.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net