O afacere care duduie: pizza pe caiet
Pizza face senzaţie într-o comună din nordul României! Un fost muncitor în construcţii a dat lovitura, deschizând o pizzerie în satul Hilişeu Horia (Botoşani), aproape de graniţa cu Ucraina.
Afacerea merge strună, întrucât nu trece o zi fără ca sătenii nu mănânce pizza. Chiar şi bătrânii se delectează des cu câte o felie, servită chiar pe terasă. ”La Hilişeu, pizza a ajuns să fie mâncată mai des decât mămăliga şi barabulele (n.r. - cartofii). Aşa ceva nu s-a mai văzut”, spune un localnic. Pizzeria din sat e singura pe o rază de 30 de kilometri, scrie adevarul.ro.
Povestea afacerii de la Hilişeu Horia a început în 2017. Ovidiu Ionică, unul dintre săteni, a muncit şapte ani pe şantierele din Italia. A strâns bani şi a deschis iniţial o covrigărie lângă şcoala sătească. În scurt timp, el şi-a extins afacerea, amenajând şi o terasă, şi s-a decis să facă pizza. ”Nu ştiam dacă va merge, dar am încercat”, povesteşte săteanul.
Oamenii s-au îndrăgostit pe loc de preparatul de origine italiană. Terasa este plină, iar localnicii dau mereu târcoale pizzeriei. ”Zilnic facem cel puţin 40 de pizza”, zâmbeşte Simona Ionică, soţia patronului. De altfel, ea este cea care prepară zilnic pizza pentru clienţi. „Vin comenzi de peste tot. Ajung oameni din comunele învecinate şi iau câte patru pizza. Noi le ambalăm frumos în cutie. Avem clienţi şi de la 20 de kilometri depărtare, adică din Dorohoi”, se laudă femeia. O pizza mare, indiferent de sortiment, costă 12 lei.
Comenzile se dublează când începe anul şcolar. Cum nu toţi părinţii pot să le dea bani copiilor zilnic, patronul a decis să ofere produsul şi pe caiet. ”Gândiţi-vă că avem peste 200 de copii la şcoală. Le dăm atunci când le e foame şi părinţii plătesc la sfârşitul lunii”, încheie Ovidiu Ionică.