O bătrână care a fost lăsată să plece din spital, găsită moartă pe un câmp

Ultima actualizare:

    Ioana Caloian (82 de ani) a murit de frig
Ioana Caloian (82 de ani) a murit de frig

Tragedie la Brașov, unde o femeie de 82 de ani, care a fost lăsată să plece din spital în pijama și papuci, a fost găsită moartă, duminică seară. Bătrâna refuzase internarea după ce fusese transferată de la Spitalul Judeţean Braşov la Spitalul „Tractorul”, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Județene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, bătrâna a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp de lângă Braşov, iar pe trupul acesteia nu au fost descoperite urme de violenţă, cel mai probabil decesul fiind provocat de frig. Cauza decesului va fi stabilită însă în urma necropsiei.

Ioana Caloian (82 de ani) a fost transferată, sâmbătă dimineață, cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la Spitalul „Tractorul”, unde a refuzat internarea, părăsind de bunăvoie unitatea medicală, fără a mai reveni.

O nepoată a bătrânei, Crina Coliban, a postat un anunţ pe Facebook în care solicita sprijinul oamenilor şi arăta că bunica sa a plecat din spital „însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi”.

„Bunica mea a dispărut astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 07.00. Adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean la Spitalul «Tractorul», medicul de gardă a întrebat-o cum se simte, bunica a spus că vrea acasă şi medicul i-a semnat externarea (!!) Bunica a plecat însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi (!) din spital, în tricou, pantaloni de pijama şi papuci de casă. Taximetristul nu a luat-o. A fost văzută înfăşurată cu o păturică albă în dreptul patiseriei de lângă Piața Tractorul. Spunea că vrea acasă «la Brăila» şi nu cunoaşte adresa din Braşov. Vă rog...orice detaliu e de ajutor“, scria femeia.

Crina Coliban declara, duminică, pentru Mediafax, că bunica sa s-a simţit foarte rău sâmbătă, suferind un edem pulmonar cu stop cardiorespirator, şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

„A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusă la Spitalul Judeţean. De acolo, ieri dimineaţă, la ora 07.00, medicii au decis să o trimită la Spitalul «Tractorul» pe motiv că nu mai era de competenţa lor, pentru investigaţii la Secţia de Urologie. Ne-am dus cu ea şi acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem nişte haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine... a lipsit 20 de minute, iar când s-a întors gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale şi papuci de casă“, spunea femeia.

Ea preciza că gardianul de la spital i-a povestit că bunica sa a fost lăsată de medicii de pe ambulanţă pe un scaun, pe coridor, cu fişa medicală în mână.

„A venit apoi medicul Grigore, o femeie, şi a întrebat-o «Cum te simţi, mamaie?». Bunica a spus: «Bine şi vreau să plec acasă, la Brăila». Doctoriţa Grigore i-a spus apoi «Mie dacă-mi semnaţi fişa asta, puteţi să plecaţi». Şi ea a semnat“, mai spunea nepoata femeii dispărute.

Ea afirma că gardianul i-a povestit că bătrâna i-a cerut 100 de lei ca să plece acasă, la Brăila, şi că o infirmieră care îşi încheiase ziua de lucru a condus-o până la un taxi, deşi bătrâna era îmbrăcată în pijamale.

Când s-a urcat în taxi, bătrâna a spus că vrea să meargă la Brăila, iar taximetristul a refuzat cursa.

„A urcat într-un alt taxi şi a spus din nou că vrea să ajungă la gară ca să meargă la Brăila. A coborât undeva din taxi şi nu mai ştim nimic de ea“, mai spunea nepoata.

La rândul său, directorul medical al Spitalului „Tractorul” din Braşov, Daniela Neculoiu, declara că a fost deschisă o anchetă internă în acest caz.

Medicul preciza că bătrâna era conştientă şi orientată tempo-spaţial, iar legal, în momentul în care a semnat că nu doreşte internarea, nu poate fi oprită să plece din spital, însă „omeneşte” ar fi trebuit oprită până la sosirea aparţinătorilor.

„După ce a fost adusă la noi de la Spitalul Judeţean, a fost preluată de medicul de gardă care i-a propus internarea. Ea a refuzat şi a spus că vrea să plece acasă. Medicul a încercat să o convingă aproape o oră să nu plece, dar ea a susţinut că vrea acasă. A semnat pe proprie răspundere că refuză internarea şi a fost ajutată să găsească un taxi. Dacă semnează, tu nu-l mai poţi opri pe pacient să plece, legal. Dar, omeneşte, medicul de gardă ar fi trebuit să facă tot posibilul să o oprească până la sosirea aparţinătorilor“, spunea Neculoiu.

Întrebată de ce a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci de casă, ţinând cont că afară era frig, Neculoiu a spus că „aşa a venit de acasă” şi că nu avea alte haine la garderobă.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net