O bătrână din Prahova a murit și soțul ei se află în stare gravă, după ce au fost găsiți căzuți în beciul unde țineau fructe la fermentat

Ultima actualizare:

    Foto: dcnews.ro / Pixabay
Foto: dcnews.ro / Pixabay

Doi bătrâni au căzut seceraţi, în beciul unde ţineau fructe la fermentat, din cauza dioxidului de carbon inhalat. Femeii i-a fost fatal, iar bărbatul se află internat în spital.

Pompierii au fost solicitați să intervină în satul Vale Poienii, comuna Valea Călugărească, pentru a scoate două persoane căzute într-un beci, în care se aflau mai multe fructe la fermentat. Cei doi au fost găsiți pe jos: un bărbat de 80 de ani în stop cardiorespirator, iar o femeie de aproximativ 75 de ani decedată. Bărbatul a fost transportat la spital. 

Sfaturi de la pompieri 

Pompierii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării și spun că doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale. „Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, a transmis ISU Prahova, conform observatornews.ro.

Cu un an în urmă, doi soți din Dorohoi au intrat în pivnița unde țineau mustul și nu au mai ieșit. Medicii i-au găsit lați pe jos. 

Citește și: 

Trei bătrâni au murit intoxicaţi cu dioxid de la butoaiele cu vin

Mustul toamnei face victime: o femeie şi fiul ei, găsiţi morţi în pivniţă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net