O femeie din Giurgiu a fost ucisă de unul dintre câinii de luptă din rasa Amstaff ai fiului. Cum s-a petrecut tragedia

image
Câinele ucigaș va fi eutanasiatFoto: stirileprotv.ro

Caz cutremurător în comuna Prundu din județul Giurgiu. O femeie de 77 ani a murit sfâșiată de un câine Amstaff al fiului său. Mai grav este că femeia, mușcată de 30-40 de ori, a agonizat în curte până a venit fiul și a potolit namila deoarece nimeni nu a avut curaj să intre să oprească bestia

Drama s-a petrecut în jurul orelor 13.00. De atacul câinelui de luptă asupra bătrânei Olga s-a aflat când o femeie de 77 de ani a sunat la 112. A povestit speriată că a auzit țipete din curtea vecină și când s-a dus să vadă ce s-a întâmplat a văzut-o pe cuscra ei căzută pe jos și cu unul dintre cei doi Amstaff ai familiei călare pe ea. A încercat să alunge câinele dar acesta a mușcat-o de mână. Ca să scape, femeia a luat-o la fugă lăsându-și ruda în plata Domnului. A închis poarta și a anunțat autoritățile.

image
Băiatul victimei avea doi câini Amstaff de luptă. Unul va fi dat în adopție iar cel care a ucis femeia va fi eutanasiat

Autoritățile nu au intrat în curte o oră de frica Amstaff-ului fioros

Martorii povestesc că au urmat scene terifiante.”Timp de aproape o oră nu a putut intra nimeni în curte de frica Amstaff-ului. Nu puteam să vedem ce îi face că erau după casă și nu se vedea din stradă. Poate Olga scăpa dacă venea cineva repede și tranchiliza câinele”, ne-a declarat în exclusivitate primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea.”A mușcat-o cred de 30-40 de ori. Practic animalul s-a apucat temeinic de femeie”, a explicat pentru stirileprotv.ro, medicul veterinar Valentin Istrate. Încă șocat de întâmplare, edilul Corbea a dezvăluit că poliția a spus că nu este abilitată să împuște animalul, iar când au sunat la DSV li s-a spus că ei nu au personal specializat să transchilizeze animale și că au contract cu vânători. Până la urmă a apărut Nicu, băiatul bătrânei care a potolit fiara. În curte se mai afla încă un câine, din aceiaşi rasă, legat însă în momentul atacului.

image
Autpritățile spun că timp de o oră nu a avut cine să potolească animalul ucigaș

Fiul victimei nu recunoaște că animalul ucigaș este al lui

Deși Nicu spune că animalele nu erau ale lui ci ale bătrânei care le creștea de mici, polițiștii susțin altceva.”Cei doi câini Amstaff erau ai băiatului femeii și nu erau înregistrați aşa cum este obligatoriu în cazul raselor periculoase şi nu aveau nici microcip. Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei și totodată s-a întocmit un dosar penal”, au anunțat surse din cadrul IPJ Giurgiu. Câinele ucigaș va fi eutanasiat, iar celălalt a fost dus la un adăpost în comuna Uzunu și va fi dat spre adopție. Din primele cercetări a reieșit că animalul a atacat bătrâna în timp ce îi dădea să mănânce iar aceasta ulterior a vrut să-l forțeze să intre în cușcă împingându-l cu un băț, așa cum făcea de obicei.

Citiți și

Bărbat sfârtecat de propriul câine! Animalul ucigaş a fost împuşcat cu trei focuri de armă

Moarte cumplită! Un bărbat din Mureş a fost sfâşiat de patru câini de luptă

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg