O gravidă în luna a șaptea din Oradea a murit de Covid-19. S-a tratat singură acasă și era nevaccinată

6 octombrie 2021
article img
O femeie însărcinată de doar 32 de ani a murit de Covid-19, la OradeaFoto: Pixabay

Caz cutremurător! O gravidă în luna a șaptea a murit de Covid-19, la Oradea. Femeia de 32 de ani era internată în secția ATI a spitalului județean, iar din păcate medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Nu era vaccinată și timp de o săptămână s-a tratat singură, acasă.

Tânăra din localitatea Nucet mai avea patru copii. S-au infectat cu noul coronavirus și ea, și soțul. Bărbatul este în izolare, acasă. Femeia nu a mers la medic la primele semne ale bolii, deși avea dificultăți de respirație.

"Mi-a spus doctorul: <E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc>. I-am spus să o salveze că am patru copii", a povestit soțul femeii, citat de Digi24.

"Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID și menționând că de șapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură". În primă fază, a fost internată la maternitate. Starea i s-a înrăutățit rapid și a fost adusă înapoi la Spitalul Județean, în secția de Terapie Intensivă. A murit după 10 zile.

Dr. Hadrian Borcea, medic-șef la UPU SMURD Bihor: "99,99% sunt nevaccinați. Față de valurile precedente, presiunea este mult mai mare. Așa că, dacă încerc să cuantific de 2-3 ori mai mulți pacienți ajung în stare critică"., a explicat Lucia Daina, director medical la Spitalul Județean din Oradea.

Toate cele 59 de paturi ATI COVID din Oradea sunt ocupate. În spitalul Municipal, din 170 de pacienți internați, doar 17 sunt vaccinați. Niciunul dintre ei nu a ajuns la ATI.