O judecătoare din Capitală, exclusă din magistratură. Motivul uluitor

O judecătoare de la Tribunalul București a fost dată afară din magistratură după ce Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a constatat abateri disciplinare grave. Claudia Cipariu a întârziat redactarea a nu mai puțin de 53 de hotărâri judecătorești, unele fiind amânate chiar și doi ani.

Judecătoarea Claudia Cipariu, care prezidează în cadrul Secției I Penală a Tribunalului București, a fost exclusă de forul superior al magistraturii după ce a întârziat redactarea a 53 de hotărâri judecătorești. CSM a consemnat că prin actele sale judecătoarea a influențat rezultatul unor dosare penale, în sensul că o serie de inculpați au scăpat de urmărire penală fiindcă faptele de care sunt acuzați s-au prescris.

„Acesteia i-a fost aplicată sancțiunea excluderii din magistratură, reținându-se în sarcina sa comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile. S-a constatat că doamna judecător a înregistrat întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătorești, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani”, se arată într-un comunicat al CSM.

Forul suprem al magistraților susține că judecătoarea nu se află la prima abatere, ea fiind sancționată cu avertisment în trecut pentru același lucru. Hotărârea secției va fi redactată și publicată pe site-ul Consiliului în termen de 20 de zile de la pronunțare, care poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
fata diavol jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
Qatar 2022 poster FOTO Shutterstock jpg
Lotul I al A1 Autostrada Sibiu Pitești pe ultima sută de metri Captură video YouTube Adrian Ioan Gica jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg