O profesoară din Iași a dat 50.000 de lei pe teste COVID-19, timp de 13 luni, pentru a-și vizita mama în spital

image
Beţişorul pentru recoltarea probelor, un coşmar pentru Cornelia Bejan

Caz incredibil la Iaşi! Profesorul universitar Cornelia Bejan acuză un spital privat că a obligat-o să facă zilnic teste Real Time PCR pentru depistarea noului coronavirus, ca să-şi poată vizita mama, internată acolo. În urma numeroaselor testări, pentru care a plătit nu mai puţin de 50.000 de lei (10.000 de euro), ea dezvăluie că i-au fost afectate căile respiratorii.

Profesorul universitar doctor Cornelia Bejan, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, povesteşte cum a fost nevoită să se testeze zilnic pentru SARS-CoV-2. Femeia arată că a cheltuit aproape 50.000 lei pe teste. „Am o valiză de teste PCR, pe care le-am făcut pe parcursul acestei pandemii. Mai exact, din luna martie 2020 până pe 14 aprilie 2021 am făcut teste zilnic sau uneori la două zile, pentru a-mi putea vizita mama internată la Spitalul Arcadia, în secţia de îngrijiri paliative”, povesteşte Cornelia Bejan pentru bzi.ro.

image
Aproximativ 250 de teste a fost nevoită să suporte profesoara de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”

„Am fost obligată să fac aceste teste, fiindcă altfel nu-mi permiteau accesul la mama mea, ceea ce nu este normal. Am cheltuit pentru aceste teste aproximativ 50.000 de lei. Cele mai ieftine erau 220 de lei, celelalte costau 250 de lei”, se plânge ea. Profesorul universitar din Iaşi subliniază faptul că, în urma numeroaselor testări, a avut de suferit: „Imaginaţi-vă că, de la atâtea probe recoltate, gâtul şi nasul meu sunt foarte afectate, iritate şi sensibile. M-am înscris pe lista de aşteptare pentru vaccinare, pentru a nu mai fi nevoită să suport testele. Cei de la Spitalul Arcadia mi-au transmis însă că persoanele vaccinate pot transmite boala, aşa că tot îmi trebuie test. Mereu mi-au cerut test”. 

Pentru spitalizarea mamei, profesoara Cornelia Bejan plătea 180 de lei pe zi. Femeia internată s-a prăpădit pe 14 aprilie 2021, atunci când cadrul didactic a efectuat şi ultima testare.„A murit în condiţii grele. Am hotărât împreună cu familia să o ducem la cel mai scump spital privat din Iaşi, gândindu-ne că şi serviciile medicale vor fi cele mai bune. Fiul meu, de câte ori dorea să-şi viziteze bunica, era obligat să-şi facă şi el testul. Ne solicitau ca testele să fie efectuate cu o zi înainte de a mă prezenta la mama”, arată Cornelia Bejan.  

image
Aproximativ 250 de teste a fost nevoită să suporte profesoara de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”

Ce spune Direcţia de Sănătate Publică Iaşi 

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi spune că fiecare spital are dreptul de a stabili propriile reguli. „Reprezentanţii aleg modul în care îşi protejează atât pacienţii, cât şi personalul. Se poate spune că a fost vorba despre un abuz din partea spitalului, dar şi femeia putea face o reclamaţie încă de atunci. Să ne amintim că, la începutul pandemiei, vizitatorii nu aveau voie să intre la pacienţi nici cu test negativ, nici fără test. Această femeie a suportat cel puţin 250 de teste PCR, care nu sunt plăcute. Dacă se va hotărî să facă o plângere oficială, vom face verificări”, a precizat doctorul Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. Reprezentanţii spitalului privat n-au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere referitor la acest caz. 

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
tragedie cobadin jpg
image
image
image
image
gabriela firea nicusor dan jpeg
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg
image png
China Taiwan şi SUA adversari FOTO SHUTTERSTOCK
foto1 profimedia 0335766210 jpeg