O româncă, eroină în SUA: a salvat o adolescentă dispărută de un an de zile

Ultima actualizare:

    Hailey Burns (17 ani) a fost dată dispărută în mai 2016foto: The Daily Mail
Hailey Burns (17 ani) a fost dată dispărută în mai 2016foto: The Daily Mail

O femeie de naționalitate română a ajuns eroină în Statele Unite ale Americii, după ce a ajutat la salvarea unei adolescente de 17 ani, pe nume Hailey Burns. Cele două s-au cunoscut pe Internet, unde tânăra i-a mărturisit româncei că este ținută împotriva voinței sale.

Mama adolescentei, Shaunna Burns, a declarat că, în timpul în care s-a aflat în captivitate, Hailey s-a împrietenit pe rețelele sociale cu o femeie din România. Cele două au început să vorbească când adolescenta i-a spus că este dată dispărută. Românca a întrebat-o unde se află, iar când tânăra i-a spus că nu știe, aceasta a rugat-o să facă o fotografie de la fereastră. După ce a căutat mai multe detalii despre cazul ei, femeia i-a contactat pe părinții lui Hailey, vineri seară (23 iunie 2017). „Am primit primul mesaj la 20.09, iar apoi, până la 00.32, o găsiseră (autoritățile, n.r.)”, a relatat Shaunna.

În timpul căutărilor, FBI a anunțat că va plăti o recompensă de 15.000 de dolari oricui poate ajuta la localizarea lui Hailey. „Victima a făcut o fotografie la împrejurimi și tot ce au trebuit să facă (agenții FBI, n.r.) a fost să meargă prin cartier și să vadă cum ar arăta din interiorul casei”, a declarat fostul director adjunct FBI, Chris Swecker, care a spus că munca făcută de agenți a fost de apreciat.

Hailey Burns a fost dată dispărută de familia ei din Charlotte, Carolina de Nord, la 23 mai 2016, potrivit dailymail.co.uk. Cu jumătate de an înainte de data la care a dispărut, adolescenta s-a împrietenit cu Michael Ren Wysolovski (31 de ani) pe o rețea socială. Pe parcursul celor șase luni, aceștia au vorbit prin mesaje, iar Hailey îl alinta „Tati”.


    Michael Ren Wysolovski (31 de ani)foto: The Daily Mail
Michael Ren Wysolovski (31 de ani)foto: The Daily Mail

Cu puțin timp înainte de dispariție, tânăra, care suferă de Sindromul Asperger (o tulburare comportamentală care aparține de autism, n.r.) a început să se comporte ciudat, „folosea o suzetă și își prindea părul în codițe”. „A luat-o cu mașina (Michael, n.r.), a dus-o direct la el acasă și a trebuit să stea acolo în tot timpul acesta”, a relatat mama ei. Victima a petrecut mai bine de un an în captivitate.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net