Ocna Mureş, din nou pe harta turismului

Ocna Mureş îşi justifică iar statutul de staţiune balneară, primit în 1936. Sâmbătă s-a inaugurat un complex de 8 milioane de euro, considerat cea mai modernă investiţie publică din domeniul balnear din România, informează adevarul.ro.

Intrarea în  complex. FOTOGRAFII: Adevărul/ CJ Alba
Intrarea în complex. FOTOGRAFII: Adevărul/ CJ Alba

Localnicii au luat cu asalt casele de bilete în ziua inaugurării oficiale a Băilor Sărate Ocna Mureş. Complexul a fost construit din fonduri publice, banii fiind alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local Ocna Mureş şi e deschis zilnic între orele 9.00 şi 22.00. Conform specificaţiilor, baza de tratament e cea mai modernă din România şi are o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătraţi. Ea cuprinde facilităţi precum trei bazine interioare şi trei exterioare cu apă sărată şi dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara, respectiv 400 în perioada de iarnă. Există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Baza se întinde pe  6.400 metri pătraţi
Baza se întinde pe 6.400 metri pătraţi

În ceea ce priveşte bolile pe care pacienţii şi le vor putea trata, acestea sunt afecţiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni ginecologice, afecţiuni posttraumatice. După cum a declarat pentru „Adevărul” primarul oraşului, Silviu Vinţeler, „povestea a început în 2015. În 2018 au început lucrările şi la sfârşitul anului trecut au fost finalizate. La Ocna Mureş, acest brand de tratament cu sare datează încă din secolul al XIX-lea. În perioada interbelică, Ocna Mureş era a treia staţiune din ţară ca număr de turişti, după Băile Herculane şi Slănic-Moldova. În 1936 a primit statutul de staţiune balneară. Oraşul renaşte prin această investiţie modernă”, a spus edilul, care intenţionează ca anul viitor să înceapă construcţia unui aquaparc.

Cel mai mare bazin  are 25 m lungime
Cel mai mare bazin are 25 m lungime

Intrarea e 60 de lei pe zi

Preţurile nu sunt foarte piperate. Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei (luni-vineri), respectiv 70 de lei sâmbăta şi duminica. Copiii între 7 şi 14 ani vor plăti 35 de lei pe zi, iar cei sub 7 ani vor avea intrarea gratuită. Există şi tarife pentru un interval de 1-4 ore: 45 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii. Se fac şi abonamente. Procedurile medicale se plătesc separat.

Pentru proceduri sunt cele  mai moderne aparate
Pentru proceduri sunt cele mai moderne aparate

Click! spune

Băile Sărate din Ocna Mureş s-au deschis la sfârşitul secolului al XIX-lea. În anii ‘80, mii de oameni veneau să-şi trateze afecţiunile reumatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net