«Oprescu a blocat construcţia pasajului peste calea ferată»

image
Zilnic, şoferii aşteaptă cu zecile de minute la bariera din Pipera, pe Şoseaua Petricani

Zeci de minute de aşteptare la barieră la intrarea într-o capitală europeană? Pare o ipoteză fantezistă, dar autorităţile Capitalei fac totul posibil. Trecerea peste calea ferată Bucureşti-Constanţa de pe Şoseaua Petricani a devenit cel mai urât acces în oraş, iar reporterii Click! au aflat că autostrada suspendată a lui Oprescu ţine oamenii la coadă.

A trebuit să moară bogătaşul Nae Nicolae pentru a se repune pe tapet problema barierelor de la intrările în cel mai mare oraş al ţării. În orice capitală civilizată din Europa astfel de locuri care toacă nervii şoferilor sunt rezolvate din punctul de vedere al infrastructurii prin soluţii simple: pasaje sub sau supraterane.

De ce nu există un pasaj rutier într-o zonă de trafic intens şi în care conducătorii auto stau cu zecile de minute la cozi interminabile?

O să râdeţi, dar vinovatul este atotputernicul primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Deşi încă de acum cinci ani există un proiect al autorităţilor din sectorul 2 şi din oraşul ilfovean Voluntari pentru a rezolva problema traficului în zonă, Oprescu l-a blocat. Motivul este halucinant.

„Avem de cinci ani un proiect prin care voiam să atragem bani europeni pentru a realiza un pasaj suprateran. Oprescu l-a refuzat şi nu a vrut să ne ofere terenuri necesare sau avize. Fără OK-ul lui nu ne putem mişca, aşa că trebuie să aşteptăm să revină la sentimente mai bune", povesteşte arhitectul-şef al sectorului 2, Bogdan Părvanu. Acesta ne-a precizat că edilul-şef al Capitalei le-a explicat că va rezolva problema barierelor din oraş prin proiectul megalomanic „Autostrada Suspendată".

„Nu are bani, nu face autostrada, dar nici pe noi nu ne lasă", prezintă pe scurt arhitectul Părvanu cum „se preocupă" Sorin Oprescu de problemele oraşului.

simeon stalpnicul png
Zilnic, şoferii aşteaptă cu zecile de minute la bariera din Pipera, pe Şoseaua Petricani

Zecile de minute petrecute la bariera de pe Şos. Petricani, aşteptând mult şi bine să treacă trenurile, îi fac pe şoferi să intre în criză de timp şi să comită gesturi necugetate, cum a fost cel făcut miercuri dimineaţă de milionarul Nae Nicolae. Acesta se grăbea şi, sătul să aştepte trenul, a riscat şi a murit. Dar între a contabiliza morţii, a risca vieţile şi nervii şoferilor şi a cheltui pentru un pasaj rutier Sorin Oprescu a ales să stea impasibil în luxosul său birou de la etajul 14 al sediului Municipalităţii.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
maurice munteanu
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Discursul lui Putin a fost transmis pe ecrane gigant în Piața Roșie FOTO EPA-EFE
Soldati ucraineni se adapostesc in timpul unui bombardament in Lyman- razboi Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
harry charles jpg
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta