România, pe harta ţărilor cu risc crescut de cutremur puternic

19 august 2013

Seismele vin după cinci zile de repaus al scoarţei tereste.

Potrivit unui studiu realizat în 13 ţări europene, pe parcursul a patru ani, România este una dintre ţările europene cu risc crescut de a fi afectată de un cutremur puternic. Harta arată zonele cu risc seismic ridicat din Europa. Zone roşii indică regiunile unde oamenii au un risc de 10% de a se confrunta cu un cutremur puternic în următorii 50 de ani.

România face parte, alături de ţări ca Trucia, Grecia şi Italia, din rândul regiunilor cu risc crescut de activitate seismică importantă, iar în următorii 50 ani este un risc de 10% ca în aceste zone să se producă un cutremur puternic. Regiunea cea mai afectată de acest risc din România este Vrancea. Aceasta este concluzia unui studiu european realizat de 50 de oameni de ştiinţă.

Programul de cercetare SHARE (Armonizarea Riscului Seismic din Europa) s-a desfăşurat pe o perioadă de 4 ani şi a fost, în proporţie de 80%, finanţat de Uniunea Europeană. Programul a cuprins 13 ţări şi a inclus seismologi, geofizicieni şi ingineri. Programul s-a încheiat în iunie 2013, scrie rtv.net.

2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg