Vrei să-ţi vinzi casa? 8 sfaturi ca să obţii cel mai bun preţ

19 august 2013

Atenţie la preţ!

În primul rând, vânzătorul trebuie să cunoască foarte bine preţul pieţei şi să nu se „arunce” la sume foarte mari, pentru că nimeni nu va dori nici măcar să vizioneze locuinţa. În acest caz, dacă dai un anunţ în ziar, specifică faptul că preţul este negociabil. Asta îi va încuraja pe eventualii cumpărători.

Primeşte pe oricine la vizionare!

Nu exclude nici o propunere chiar dacă nu te mulţumeşte pe deplin  şi primeşte la vizionare pe oricine se oferă. Nu ai de unde să ştii de unde sare iepurele şi nici nu ai ceva de pierdut. Dimpotrivă. Poate, până la urmă, vă înţelegeţi la preţ.

Nu cere banii cash

Acceptă creditele bancare. Cel puţin în această perioadă, nimeni nu dispune de sume atat de mari încât să plătească cu banii jos.

Fii un bun negociator!

Fii o persoană deschisă şi negociază termenul de plată şi cel de eliberare a casei. Poţi lăsa din preţ dacă viitorul proprietar acceptă să eliberezi locuinţa într-un timp mai îndelungat. De asemenea, poţi ridica preţul dar, în schimb, eliberezi casa imediat. Termenul de plată este mai mare când cumpărătorul face credit ipotecar. Acceptă condiţiile băncii!

Ascunde mici detalii

Nu spune cumpărătorului că în casa ta a murit cineva. Unii clienţi nu vor să locuiască într-un apartament în care a decedat bunicul sau mătuşa ta.

Fă curăţenie!

Casa trebuie să arate impecabil când este vizionată. Dacă cei care vin la vizionare vor vedea mizerie, se vor gândi că în locuinţa respectivă sunt gândaci sau şoareci.

Mai bine cu îmbunătăţiri, decât fără

Repară instalaţiile electrice şi sanitare, uşile şi sistemul de închidere al geamurilor.  Nimănui nu-i convine să cumpere o casă, iar apoi să plătească suplimentar pentru îmbunătăţiri de acest gen.

Atenţie la mirosurile emanate

Îndepărtează eventualele mirosuri de mâncare venite de la vecini aerisind foarte bine şi folosind odorizante.

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg