«Interziceţi autostopul? Eu nu mai ajung la muncă»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Adio, călătorii cu “Ia-mă, nene”! Guvernanţii vor să interzică autostopul pe motiv că ar dăuna grav bugetului de stat. Şoferii care vor fi prinşi că opresc la ocazie vor fi aspru amendaţi, pentru că nu plătesc impozit pe venit.

Se gândesc ce să ne mai ia! Ultima găselniţă a guvernanţilor: transportul rutier de persoane cu autoturismul personal. Alt fel spus, "autostopul"! Practica, des întâlnită la români, va fi interzisă prin lege, fiind considerată "ilicită, cu efecte negative majore", scrie în proiectul Ministerului Transporturilor.

Vestea i-a pus pe jar pe navetişti, mai ales că mulţi dintre ei merg zilnic pe rute pe care nu circulă nici trenuri, nici microbuze. Unii caută deja soluţii: "Cine dă bani la ocazie? Ne primesc prieteneşte în maşinile lor.

Dacă statul are ceva împotrivă, le spunem de acum că cei care opresc să ne ia sunt rude. Sau vecini...", ne-a mărturisit Constantin Burlacu (40 de ani), care aştepta ieri la prânz o ocazie care să-l ducă din Bucureşti tocmai la Sinaia.

Pentru Georgeta Ioniţă (44 de ani), "autostopul" este singurul mod în care poate să ajungă la muncă şi înapoi, acasă. Locuieşte în Pucheni - Prahova şi lucrează în zona Pipera - Bucureşti.

"Dacă se întâmplă să interzică ocazia, m-a nenorocit. Nu am alt mijloc de transport. Ar trebui să iau din Bucureşti microbuz până la Ploieşti şi să caut de acolo o maşină spre Pucheni. Dar cum sunt rare, nu am nici o şansă să ajung la program", se plânge femeia.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, transportul persoanelor "la ocazie" constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.

simeon stalpnicul png

Melania Dumitrache (24 de ani): "Statul stă în ăia 2-3 lei pe care îi ia un şofer la ocazie. Dacă i-ar impozita, ar fi vorba de câţiva bani. Alţii fură ţara cu totul şi sunt bine-mersi. Noi plătim impozit la «autostop»".

simeon stalpnicul png

Constantin Burlacu (44 de ani): "Cine dă bani la ocazie? Nimeni! Cum pot ei să stabilească dacă un şofer a luat bani? La noi întâi se fac legile chiar dacă mai apoi ne dăm seama că nu pot fi aplicate. Să vedem ce va fi. Eu voi merge cu maşina numai cu prietenii mei. Gratis!".

simeon stalpnicul png

Elena M. (43 de ani): "Sper să nu se aprobe o lege ca asta. Ne-ar face rău tuturor. Nu şoferilor, că ei nu stau în leul pe care îl lăsăm noi când coborâm din maşină. Noi o să suferim, că nu o să mai avem cu ce să ajungem la muncă şi rămânem şomeri".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net