Te pregăteşti să scoţi bradul? Uite la ce să fii atent!

Ultima actualizare:

    Cum să scoţi bradul de Crăciun, fără a face deranj
Cum să scoţi bradul de Crăciun, fără a face deranj

Ne-a luminat sărbătorile, dar în curând ne vom despărţi de el. Brăduţul de Crăciun poate lăsa în urmă mult „deranj". Iată câteva sfaturi ca să nu ai probleme.

Pune sub brad folie de plastic. Pentru a proteja covorul sau mocheta de mizerie, înainte de a fi despodobit, sub brad se poate pune o folie mare de plastic. Acele, resturile de beteală, sclipiciul de pe globuri, dar şi praful nu vor pătrunde în fibrele textile ale covorului.

Scoate globurile cu grijă. Dacă ai prins globurile cu aţă, nu le scoate tragând de ele. Vei smulge şi acele care vor face multă mizerie. Când scoţi beteala, acesta trebuie rulată cu grijă, nu trasă sau smulsă de pe crengi.  

Taie crengile mici. Crenguţele uscate, care s-ar rupe la cea mai mică atingere, trebuie tăiate cu o foarfecă. Ele se pun într-o pungă, pe care o vei arunca.  

Foloseşte folie de aluminiu. Înfăşoară bradul în folie de aluminiu pornind de la vârf spre baza tulpinii. Astfel, când îl vei transporta prin casă pentru a-l arunca la gunoi, acele şi crenguţele uscate nu vor mai cădea pe covor, gresie sau parchet.  

Acoperă pomul cu sac de plastic. Dacă nu vrei să foloseşti o rolă de folie de aluminiu, iar bradul tău este de mici dimensiuni, poţi opta pentru un sac mare de plastic pe care să-l tragi cu grijă este vârf coborând spre baza tulpinii. Odată scos din suportul său, bradul trebuie răsturnat cu susul în jos, în sac, pentru ca acele să cadă în plastic, nu pe covor.  

4 produse necesare

Bradul natural îţi face mizerie în casă când se usucă. Pentru curăţenie ai nevoie de un întreg arsenal de produse. Uite ce trebuie să ai la îndemână!

Folie de aluminiu. E periculoasă pentru sănătate dacă o folosim la gătit, dar e mai mult decât necesară atunci când scoatem din casă bradul. Cumpără folie şi înveleşte bradul atunci când îl transporţi din cameră la gunoi.

Mătură şi făraş. Fără o mătură şi un făraş cu care să aduni acele şi crengile rupte nu faci nimic! Nu folosi aspiratorul pentru că rişti să-l strici! Adună mizeria cu mătura şi curăţă bine pe lângă perete şi în colţuri.

Aspirator de mână. Un aspirator mic, de mână, îţi va fi necesar atunci când vei aduna parful depus dar şi acele „ascunse" pe lângă plintă sau printre plăcile de parchet.

Căldare cu mop. Dacă pe jos ai linoleum, următorul pas este să-l speli bine cu mopul. Foloseşte un produs special pentru curăţat, de preferinţă unul universal. Apoi, usucă zona în care ai avut bradul folosind o cârpă moale, din bumbac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net