Care este starea victimelor accidentului aviatic de la Cluj

Ultima actualizare:

    Avionul pilotat de Adrian Iovan (Foto: Marius Pop / Facebook)
Avionul pilotat de Adrian Iovan (Foto: Marius Pop / Facebook)

Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, marţi dimineaţă, că toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic de la graniţa judeţelor Alba şi Cluj sunt conştiente şi au fost internate la Terapie Intensivă, nefiind necesar transferul lor în alte oraşe.

UPDATE 14:10 Medicul Radu Zamfir va fi preluat de la aeroport de o ambulanţă şi dus la Institutul Fundeni

Medicul Radu Zamfir, care a fost externat de la Spitalul Judeţean din Cluj şi va ajunge, marţi după-amiază, în Bucureşti cu un avion de linie, va fi preluat de o ambulanţă de la Aeroportul "Henri Coandă" şi dus la Institutul Clinic Fundeni.

In opinia medicilor, cu siguranţă toţi supravieţuitorii vor avea nevoie de recuperare medicală şi suport psihologic.

UPDATE 11:53 Spitalul Sf. Maria: Dr. Pivniceru are fractură de piramidă nazală şi de coastă. Starea este stabilă

UPDATE 11:10 Spitalul Elias: Doctorul Valentin Calu este sub observaţie, nu va fi transferat marţi la Bucureşti

Pacienţii au fost operaţi şi sunt conştienţi, iar medicii din Cluj le monitorizează starea.

"În serviciul de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime, conştiente toate, stabile hemodinamic şi respirator. Una prezintă fractură de bazin, fractură de femur pe stânga, un traumatism toracic, a fost internată pe terapie intensivă. A doua venită tot cu maşina de victime multiple prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicală, un traumatism toracic şi de bazin, a mers tot pe terapie intesivă. A treia victimă prezintă un traumatism de coloană, cu fractură de coloană dorsală D10 şi cu un traumatism toracic cu fractură de coaste. A patra victimă prezintă un traumatism cranian, traumatism de coloană cervicală şi coloană dorso-lombară şi asociat prezintă un traumatism de gleznă dreaptă cu plagă. A cincea victimă prezintă un traumatism de coloană dorso-lombară cu hematom la nivelul bazinului. Toţi vor fi internaţi pe Terapie Intenivă", a declarat Golea, potrivit realitatea.net.

Conform sursei citate, nu este necesar transferul pacienţilor în alte oraşe, dar, dacă rudele vor cere acest lucru, se poate face şi acest lucru.

„În această dimineaţă am vorbit cu şefa clinicii de la terapie intensivă de la Cluj. Valentin Calu este în viaţă, însă are o fractură de corp vertebral, este în stare de şoc, au fost nenumărate ore pe care le-a trăit acolo în stare de aşteptare. Prima evaluare medicală a fost la internarea lor în UPU Cluj, apoi a mai fost făcută una. Nu se pune problema transportului lor astăzi acasă. Ei trebuie urmăriţi 24 de ore. Deci până mâine la aceeaşi oră nu se pune problema ca ei să vină acasă", a declarat doctorul Dana Safta, directorul medical de la Elias, conform adevarul.ro

Ultimii doi răniţi în accidentul aviatic de luni după-amiază au fost aduşi, marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30, la Unitatea de Primiri Urgenţe 1, din Cluj-Napoca, unul cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Bihor, iar celălalt cu o autospecială SMURD cu echipaj de prim ajutor.

Primii trei răniţi au fost aduşi pe rând, primul, medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, cu răni la şold, fiind adus în jurul orei 2.40, iar următorii doi la aproape o oră şi jumătate diferenţă, aceştia din urmă cu o autospecială SMURD de transport victime multiple. Cei doi erau imobilizaţi, având gulere medicale la gât, unul dintre ei fiind înfăşurat într-o folie protectoare.

La UPU 1 din Cluj-Napoca, toţi medicii, asistentele şi personalul auxiliar din ambele schimburi au venit la serviciu, fiind pregătiţi să preia răniţii.

Avionul cu opt locuri efectua luni seară o cursă specială Oradea - Bucureşti în momentul în care s-a prăbuşit în judeţul Cluj, pe raza localităţii Fântânele. Pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu transportau o echipă medicală care prelevase un ficat necesar unui transplant.

Pilotul Adrian Iovan (centru), dr. Radu Zamfir (dreapta), cu numai două luni în urmă, la Gala "Ce se întâmplă, doctor?"

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

Avion prăbuşit în Munţii Apuseni. Victimele au fost găsite şi transportate la spital. Adrian Iovan şi o studentă rezidentă au murit

FOTO Acesta este avionul în care a murit Adrian Iovan. Scena tragediei e dezolantă: «Se aud lupii»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net