Cazul Elodia, cronologia celei mai misterioase dispariţii din România


    Elodia Ghinescu
Elodia Ghinescu

5 septembrie 2007. Dispariţia avocatei Elodia Marinela Ghinescu (38 de ani) a fost reclamată la Poliţie. Câteva zile mai târziu, poliţiştii au găsit, în apartamentul celor doi soţi, aflat la etajul IV al unui imobil din str. Gloriei (Braşov), în maşina lui Cristian Cioacă, soţul avocatei, poliţist de profesie, şi pe tocul său de pistol, mai multe urme de sânge aparţinând Elodiei.

Pe 19 septembrie 2007, faţă de Cristian Cioacă s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. A fost reţinut pentru 24 de ore.

8 octombrie 2007. Într-o râpă de lângă drumul Poiana Braşov - Râşnov au fost găsiţi şase saci de plastic, negri, conţinând obiecte aparţinând Elodiei şi soţului său. Pe unele obiecte erau urme de sânge cu ADN-ul Elodiei. Pe uniforma de poliţist şi în interiorul mănuşilor era ADN-ul lui Cristian Cioacă.

Elodia Ghinescu a fost căutată pe zeci de kilometri împrejurul Braşovului şi în judeţul Argeş. În păduri, râpe, lacuri şi canale. A fost dată în urmărire locală imediat după sesizarea dispariţiei, în urmărire generală câteva zile mai târziu, iar în consemn la frontieră pe 12 septembrie 2007. Elodia e căutată şi prin Interpol, încă din data de 25 septembrie 2007.

În 2008, Cioacă a fost arestat într-un alt dosar, deschis pentru infracţiuni informatice, apoi pus în liberatate sub control judiciar, condamnat cu suspendare şi iar rejudecat, din pricina unor vicii de procedură. De atunci şi până azi, el a mai apărut în faţa instanţei şi într-un alt proces, pentru furt între soţi, după ce s-a constat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei.

noiembrie 2011. Procurorul Marius Iacob, devenit prim-adjunct al procurorului general, a predat dosarul Elodia, sub semnătură, procurorului Marian Gherman, şef Birou Criminalistică la Parchetul General.

februarie 2012. Judecătoria Braşov a declarat moartea prezumată a Elodiei, decizie în baza căreia a fost eliberat certificatul de deces.

septembrie 2012. Dosarul Elodia a fost preluat de o nouă echipă de procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General: Romulus Varga şi Maria Militaru. Procurorul Romulus Varga are deja experienţă în cazurile de crimă în care nu a fost găsit cadavrul.Procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul din Braşov, deţinut de avocată şi de soţul ei, Cristian Cioacă. În urma acestora, au fost găsite noi probe şi urme de sânge care ar aparţine Elodiei.

Citeşte şi: Cristian Cioacă, acuzat de uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Procurorii cer arestarea lui

Dovezile care îl pot trimite pe Cristian Cioacă după gratii

cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cosmin selesiB jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg