Păcăleală cu bilete de avion gratuite de la Wizz Air. Reacția companiei


    Pentru a intra în posesia biletelor trebuie să mulțumești Wizz pentru premiu și să distribui mesajul pe Facebook. E păcăleală
Pentru a intra în posesia biletelor trebuie să mulțumești Wizz pentru premiu și să distribui mesajul pe Facebook. E păcăleală

Românii cad pradă din nou fraudelor din mediul online. Imaginația „scamatorilor” internetului a ajuns atât de departe încât sute de oameni au crezut că se vor alege cu bilete de avion gratuite de la Wizz Air. Oficialii companiei aeriene au anunțat că e vorba de o păcăleală și că Wizz Air nu oferă gratuități folosind mecanismul pe care îl vom descrie mai jos.

Rețeaua de socializare Facebook a devenit raiul fraudelor online. Mesajele de tot felul se răspândesc cu viteze amețitoare, iar numărul potențialelor victime este uriaș. Aici a apărut și scamatoria cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe care, chipurile, le câștigi fără să depui vreun efort. Redactorii noștri au mirosit din start această scamatorie, dar au intrat în joc pentru a-i afla mecanismul.

Astfel că, imediat ce accesezi anunțul distribuit pe Facebook ești direcționat către o pagină web cu sigla Wizz, care conține un chestionar. E foarte credibilă. Aici trebuie să răspunzi la trei întrebări generale despre companie și serviciile ei, după care ești felicitat pentru premiul câștigat: două bilete de avion gratuite, pentru călătorii oriunde în lume!

Însă, aici intervine scamatoria. Pentru a intra în posesia premiului trebuie să faci două lucruri: să distribui pe contul tău de Facebook vestea că ai câștigat (ca să vaă și prietenii tăi și să acceseze și ei site-ul) și să descarci biletele în format PDF, cu ajutorul butonului Descarcă acum.

simeon stalpnicul png

În momentul în care accesezi butonul nu ești trimis către cele două bilete, ci direcționat către site-ul „sponsorului” Wizz Air, unde trebuie să te înregistrezi gratuit, pentru 30 de zile. Dacă tot nu ți-ai dat seama că e o scamatorie, și vrei să mergi mai departe, vei afla în curând că cei care se află în spatele acestei campanii știu prea bine vorba „s-a întâlnit hoțul cu prostul”.

simeon stalpnicul png

Astfel încât, dacă accepți să mergi mai departe vei ajunge pe pagina de plăți a scribd.com, unde ți se spune că trebuie să cumperi trei cărți, un audiobook și acces nelimitat la documente, articole și muzică, pentru infima sumă de 8,99 dolari americani pe lună. Prima lună e gratuită, iar calitatea ta de membru al acestui site începe din prima zi a lunii următoare. Din acel moment, urmează să achiți această sumă lunar până când o anulezi. Ei bine, cam asta înseamnă să câștigi bilete de avion gratuite la 8,99 dolari pe lună.   

simeon stalpnicul png

Cum au reacționat oficialii Wizz Air

Reprezentanții companiei aeriene au reacționat imediat. La solicitarea Click!, departamentul de comunicare al Wizz Air a transmis clienților companiei următorul răspuns:

„Wizz Air a fost informată că o serie de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false şi folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ, fiind capabile în acest mod să inducă în eroare clienţii care cred că vizitează website-ul şi paginile oficiale ale Wizz Air. Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false pretinzând că cei care vor câştiga vor intra în posesia de bilete WIZZ. Wizz Air reaminteşte tuturor clienţilor săi că website-ul său oficial este http://wizzair.com şi că orice informaţii despre promoţiile şi concursurile WIZZ sunt publicate fie pe acest website, fie pe paginile oficiale de Social Media sau prin newsletter-ul companiei. (Vă rugăm să consultați linkurile oficiale de mai jos). Wizz Air recomandă cu tărie tuturor pasagerilor să nu viziteze sau să dea clic pe aceste link-uri sau pagini de web, promovate prin intermediul oricărui alt canal în afară de platformele şi website-ul oficiale. Wizz Air va lua toate măsurile necesare împotriva tuturor entităţilor care pretind în mod fals că reprezintă Wizz Air şi care induc în eroare clienţii”, ne-a transmis Suzana Savu, responsabil comunicare Wizz Air. 

Iată mai jos canalele de comunicare oficiale ale Wizz Air

Wizz Air Facebook : https://www.facebook.com/wizzaircom

Wizz Air Instagram oficial: http://instagram.com/wizzaircom

Wizz Air LinkedIn oficial: https://www.linkedin.com/company/36906/

Wizz Air oficial YouTube: https://www.youtube.com/user/WizzAirCorporate

Wizz Air oficial Twitter: https://twitter.com/wizzair

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg
Insuficienta respiratorie - fetita cu masca de oxigen in spital - viroza - copil bolnav FOTO Shutterstock