Parastas de 9 ani pentru părintele Arsenie Papacioc. Turiștii, în pelerinaj la Mănăstirea de la Techirghiol

Ultima actualizare:

    Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, a decedat pe 19 iulie 2011foto: Mediafax
Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, a decedat pe 19 iulie 2011foto: Mediafax

Au trecut 9 ani de când duhovnicul Arsenie Papacioc, de la Mănăstirea Techirghiol, a trecut la cele veșnice. Sâmbătă, la mănăstire, a avut loc o slujbă de comemorare, iar mormântul său a devenit loc de pelerinaj.

La Manăstirea Techirghiol a avut loc sâmbătă (18 iulie) parastasul de 9 ani pentru părintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai României. Părintele a murit pe 19 iulie 2011, la vârsta de 97 de ani. Mormântul său este acum loc de pelerinaj. Foarte mulți dintre turiștii care vin la mare trec și pe la mormântul marelui duhovnic, pentru a se reculege sau pentru a-i aduce o floare sau o lumânare.

Mănăstirea "Sfânta Maria" din Techirghiol a fost neîncăpătoare la înmormântarea părintelui
Mănăstirea "Sfânta Maria" din Techirghiol a fost neîncăpătoare la înmormântarea părintelui

"Nu îmi vine să cred că a trecut atâta timp de când părintele a plecat dintre noi. L-am cunoscut, i-am cerut ajutorul și mi-a dat numeroase sfaturi. A fost un duhovnic extraordinar. Nu puteam să nu vin și acum să îi aprind o lumânare. Să îi fie țărâna ușoară", ne-a spus o doamnă din București, care trecea pe la Arsenie Papacioc ori de câte ori venea pe Litoral. Și chilia părintelui poate fi vizitată de pelerinii care ajung aici, la Techirghiol. 

Cine a fost Arsenie Papacioc

Arsenie Papacioc s-a născut la data de 13 august 1914 în Misleanu, Ialomița. Din anul 1976 a fost duhovnicul Manăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin pușcăriile comuniste, unde a pătimit alături de alții mari duhovnici, dar nu numai: părintele Iustin Pârvu, care a murit acum 7 ani, pe 16 iunie 2013, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu și Nicolae Bordașiu. A fost arestat și condamnat sub regimul mareșalului Ion Antonescu, în 1941, pentru apartenența la Mișcarea Legionară. S-a călugărit în 1946. A venit mai întâi la Manăstirea Antim, până in 1949. Între 1949-1950 a fost sculptor la Institutul Biblic, iar în anul 1951 a devenit preot la Seminarul Monahal de la Mănăstirea Neamț. Între 1952-1958 a fost preot la Manăstirea Slatina. În 1958 a fost iar arestat de comuniști. Condamnat la 20 de ani de muncă silnică, a fost grațiat în 1964 de la penitenciarul din Aiud. 

image
image
image
image
image
image
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA