Parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai are loc astăzi, la Curtea de Argeş

Ultima actualizare:

    Regele Mihai a fost înmormântat pe 16 decembrie 2017, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş
Regele Mihai a fost înmormântat pe 16 decembrie 2017, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş

Sute de oameni venit la Curtea de Argeș, cu flori și lumânări, pentru a asista la parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai. La ora 12.00, a început slujba de pomenire, oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Parastasul de patruzeci de zile de la moartea Regelui Mihai I al României are loc astăzi (13 ianuarie), de la ora 12.00, la Curtea de Argeş, iar Casa Regală a transmis că toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi.

Slujba este oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeş. Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. La rugăciunea de la mormânt va avea acces doar Familia Regală, după cum a transmis, Casa Regală.

La ceremonia religioasă participă, printre alţii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Maria şi Nicholas Medforth-Mills, scrie digi24.ro.

După încheierea slujbei va fi rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale, ridicată la intrarea în curtea mănăstirii. Momentul va fi unul privat, în interiorul catedralei având acces doar familia regală.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi de poliţişti.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, pe 16 decembrie fiind înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net