Patriarhul Daniel a scăpat de viroză de Botezul Domnului

”Uite patriarhul!”. Adevărată minune de Bobotează la Patriarhie! După zile lungi și chinuitoare în care a avut febră, frisoane, a tușit și a strănutat și nu a putut ține slujbe, ieri, patriarhul Daniel s-a simțit cel mai bine din ultimele trei săptămâni. Spre bucuria zecilor de credincioși strânși în fața Catedralei Patriarhale, el a oficiat spre surprinderea generală Sfinţirea Mare a Apei (Agheasma Mare)  

Aglomerație la slujba oficiată de patriarhul Daniel de Bobotează
Credincioșii s-au adunat să asculte prima slujbă a patriarhului Daniel după 3 săptămâni

Foarte puțini credincioși ieri, pe Dealul Patriarhiei în ziua Botezului Domnului. Deși vremea era frumoasă, coada pentru a lua sticlele cu agheasmă, altădată întinsă pe toată colina acum se rezuma la câteva zeci de persoane iar credincioșii nu așteptau decât maxim 10 minute.  

La ora 11.45, cu un sfert de oră mai devreme decât ora programată pentru slujba de sfințire a apei, vestea că însuși patriarhul Daniel va oficia a strâns sute de oameni în fața esplanadei Reşedinţei Patriarhale. Lumea era surprinsă căci toți îl știau bolnav, nu oficiase nici o slujbă de trei săptămâni, nici măcar de Sf Vasile.

Patriarhul Daniel la Boboteaza 2023
Patriarhul Daniel s-a simțit mai bine după viroză chiar de Botezul Domnului

”Uite a venit!” strigă cineva și deodată, credincioși risipiți prin curte, tineri sau bătrâni, femei cu haine de blană sau zdrențăroși aciuați după un bănuț sau un colț de păine s-au strâns laolaltă, unul în altul, ca un mare ghem al credinței. Au ascultat în liniște slujba și apoi s-au înghesuit pentru a fi stropiți cu agheasmă de patriarhul care pășea cu greu, sprijinindu-se în toiagul patriarhal.

De 20 de ani, crucea de Bobotează de la Patriarhie nu mai este realizată din gheață
Crucea de Bobotează de la Patriarhie a fost realizată din ramuri de brad și flori

Daniel a oficiat slujba împreună cu Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, şi cu Preasfinţitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum, invitat special la această sărbătoare.  

”O să am un an bun pentru că m-a binecuvântat patriarhul. Agheasma asta o să o împărt câte puțin la tot neamul ca să ne apere de nevoi și să ne țină sănătoși”, ne-a spus Maria, una dintre femeile fericite că a asistat la slujba oficiată de patriarh.  

Patriarhia a oferit 13.000 de sticle de 2 litri cu agheasmă
Credincioșii au primit de la Patriarhie sticle de 2 litri cu Agheasma Mare

Cum s-a îmărțit Agheasma Mare la Patriarhie 

Credincioşii au primit începând cu ora 7.00, la Baldachinul Sfinţilor de lângă Catedrala Patriarhală câte o sticlă de 2 litri cu Agheasmă Mare şi un pachet cu anafură. În total au fost pregătite 13.000 de sticle (26.000 litri) şi 5.000 de pachete cu anafură, anunţă Patriarhia Română.

În acest an s-a înregistrat o premieră în ceea ce privește sfințirea Agheasmei Mari. Pentru prima oară în ultimii ani, apa nu a mai fost sfințită în butoaie puse la intrarea în catedrala Patriarhală ci într-un loc special unde au și fost umplute sticlele de 2 litri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net