Paula Iacob, procese celebre: A apărat clienţi controversaţi

Ultima actualizare:

    Paula Iacob, precese celebre: Avocata a apărat numeroşi clienţi controversaţiFoto: Click!
Paula Iacob, precese celebre: Avocata a apărat numeroşi clienţi controversaţiFoto: Click!

Paula Iacob, procese celebre: Avocata a murit marţi (6 octombrie), acasă, alături de familie. În vârstă de 83 de ani, ea a fost renumită pentru clienţii săi controversaţi, printre care s-au numărat Nicu Ceauşescu, Gigi Becali şi Nuţu Cămătaru.

Paula Iacob, procese celebre. Avocata, care a murit marţi la vârsta de 83 de ani, a avut mai multe probleme medicale anul acesta, printre care şi un accident vascular. Internată la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, ea a fost externată luni şi dusă acasă. Deşi starea ei părea să se îmbunăţească, avocata Paula Iacob s-a stins din viaţă marţi, înconjurată de cei dragi.  Ea a fost cunoscută pentru vehemenţa cu care şi-a apărat clienţii, de multe ori figuri controversate. 

Paula Iacob, procese celebre: Nicu Ceauşescu i-a adus faima

Paula Iacob, procese celebre. Avocata s-a făcut remarcată după Revoluţia din 1989 ca apărătoare a lui Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al familiei Ceauşescu. Ea a acceptat să îl reprezinte după ce l-a văzut la Direcţia de Cercetări Penale, stând singur, fără să fie ajutat de nimeni. O altă avocată, rudă de-a familiei Ceauşescu, i-a propus să fie apărătoarea lui Nicu, iar avocata Paula Iacob a acceptat. 

"După ce, la rugămintea unei colege, care era căsătorită cu nepotul doamnei Ceauşescu, am stat de vorbă cu Nicu, mi-am dat seama că este departe de a fi un om rău şi vreau să vă spun că de câte ori vorbesc de el am o lacrimă în colţul ochiului pentru că nu trebuia să moară atât de tânăr", a declarat avocata Paula Iacob.

Paula Iacob, procese celebre: Ea a povestit că, deşi iniţial a avut antipatia multora, a fost felicitată pentru decizia de a-l apăra pe Nicu Ceauşescu chiar de către Corneliu Coposu. Avocata Paula Iacob a recunoscut că Nicu Ceauşescu i-a adus faima şi că mergea mereu să îi aprindă o lumânare. 

"Am avut şansa de a avea curajul să-l apăr pe Nicu Ceauşescu. Aceasta mi-a atras întâi antipatia unora, apoi cea mai frumoasă felicitare, care a venit de la un fost deţinut politic. Îmi amintesc cum Corneliu Coposu, care ar fi trebuit să îmi spună să nu-l apăr pe Nicu, să nu mă lupt să-i demonstrez nevinovăţia în legătură cu acel genocid, care a fost inventat pe loc, nu se ştie de ce jurişti, mi-a spus că nu copilul Ceauşescu a făcut rău acestei ţări, nu el a omorât oameni la Canal, la Jilava şi Aiud. Atunci am înţeles foarte multe.  Aşa am devenit cunoscută. Trebuie să rămân recunoscătoare amintirii lui. De aceea mă duc de fiecare dată când pot să îi aprind o lumânare, îi fac şi creştineşte o colivă pentru că îmi amintesc cât era de fericit când i-am dus la închisoare şi în spital un brad de Crăciun. Viaţa şi faptul că am fost atunci bună cu Nicu Ceauşescu m-a făcut să devin cunoscută şi să am în jurul meu această prezenţă a oamenilor", a spus avocata Paula Iacob, într-un interviu acordat pentru viata-libera.ro.

Paula Iacob, procese celebre: l-a apărat pe profesorul pedofil de la Jean Monnet

Paula Iacob, procese celebre. Avocata a creat controverse şi în 2011, când a ales să îl apere pe fostul profesor Dan Vişan, de la liceul Jean Monnet din Bucureşti. Bărbatul a fost acuzat că a violat o elevă. Ea l-a susţinut contra unei sume modice pe bărbat, având în vedere că situaţia financiară a profesorului era una precară.

"Clientul meu şi-a susţinut nevinovăţia. El a declarat că iniţiativa relaţiilor sexuale i-a aparţinut elevei. Nici vorbă de viol", a declarat avocata Paula Iacob. 

Însă bărbatul a fost condamnat în 2013 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele sale. 

Paula Iacob, procese celebre: Gigi Becali a luat-o în echipă după ce s-a supărat pe ceilalţi avocaţi

Paula Iacob, procese celebre: A început să lucreze cu Gigi Becali în 2013, după ce latifundiarul din Pipera s-a supărat pe ceilalţi apărători ai săi. Becali, deranjat că avocaţii nu au putut să îl înscrie la Facultatea de Teologie, a chemat-o pe Paula Iacob să participe la disucţii, conform romanialibera.ro.

"Ea făcea o apărare să sensibilizeze judecătorii. Mi-aduc aminte când îmi aducea parfum din parfumul ei, să mă dau şi eu cu parfum. Pe mine mă iubea cu adevărat. Ea oricât ar fi omul de rău, găseşte ceva bun şi îl apără cu ceva", a declarat marţi, la romaniatv.net, după ce avocata Paula Iacob a murit.

Paula Iacob, procese celebre: s-a ocupat de animalele lui Nuţu Cămătaru

Paula Iacob, procese celebre: Avocata a fost şi apărătoare celui mai temut interlop, Nuţu Cămătaru, pe numele lui real Ion Balint. Acuzat de cămătărie, şantaj şi alte infracţiuni violente, interlopul a angajat-o în 2013. Avocata chiar s-a ocupat şi de animalele lui Nuţu Cămătaru: Paula Iacob a mers la Grădina Zoologică Bucov, unde se aflau urşii şi leii interlopului şi le-a dus mere şi carne. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net