Pedofilii au băgat groaza în părinți. În sectorul 5, elevii au primit ceas cu buton de panică

image
Așa arată ceasul cu buton de panică Fotografii: Sever Gheorghe

Pedofilii bântuie pe străzi și nu știi când propriul copil devine țintă. Astfel că cei de la Primăria Sectorului 5 au implementat un sistem prin care cei mici sunt monitorizați permanent. Au primit ceasuri inteligente, conectate direct la dispeceratul poliției locale. Odată apăsat butonul de panică, oamenii legii se activează.

Copiii sunt complet neajutorați. O arată tragediile care au avut loc în România în ultima perioadă. De la Alexandra și Luiza și până la Adriana-Mihalea, fetița de 11 ani, din Dâmbovița, răpită și ucisă pe 20 septembrie, în timp ce se întorcea de la cursuri.

Realitatea este că micuții pleacă singuri la școală, iar părinții stau cu grijă că există posibilitatea să nu se mai întoarcă teferi acasă.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a implementat ceasul cu buton de panică

Ca să evite asemenea evenimente, ceide la Primăria Sectorului 5 au implementat anul trecut un sistem inteligent prin care elevii sunt monitorizați tot timpul.

image
Daniel Florea, primarul sectorului 5, ne arată că și el vede pe telefon unde sunt copiii săi

Mai exact, este vorba despre un ceas inteligent cu buton de panică, primit gratuit și contectat la dispeceratul integrat al poliției locale.

Condiția este ca părinții să fie de acord și să completeze o cerere tip la școala unde se află înscris. Odată avut la mână, atunci când se simte în pericol, este suficient ca elevul să apese butonul SOS și părinții vor fi apelați instant.

De asemenea, alarma va fi primită și la dispeceratul de poliție. Chiar și atunci când ceasul este dat jos, familia află rapid.

Cum funcționeză ceasul cu buton de panică

„Părintele pune presetat patru numere de telefon: mamă, tată, bunic și cel al dispeceratului poliție locale. Când apasă butonul de panică, se apelează în ordine aceste numere. Dacă nu răspunde nici unul dintre cei trei, automat răspunde poliția locală, noi având deja aprins beculețul pe wall. Diferența între momentul în care se activează butonul de panică și momentul la care intervenim este de maximum trei minute”, ne-a explicat primarul Daniel Florea, care a precizat faptul că ideea i-a venit prin prisma faptului că este tatăl a doi copii de 9 ani.

image
Daniel Florea, alături de soție și de copii

”Copiii mei, care învață la o școală din sectorul 5, nu au telefon mobil, dar comunic cu ei prin intermediul acestui ceas, în plus îi văd tot timpul. Acum, știu că sunt la after school”, ne arată edilul pe telefon.

Ceasul funcționează prin aplicația Happy Kids, are GPS pentru localizare, în plus vine la pachet cu o cartelă prin care poate fi folosit ca telefon.

Dar cel mai important este că acesta este legat la serverul dispeceratului, unde apar pe ecran toate ceasurile activate.

Ceasurile sunt monitorizate în dispeceratul Poliției Locale Sector 5

Sunt reprezentate prin niște puncte verzi, dar dacă vreun copil este în pericol punctul devine roșu și începe să sune alarma în dispecerat.

Ieri, 3.567 de copii, de la clase 0-4 le purtau la mână, iar oamenii legii au făcut o simulare pentru ca noi să înțelegm mecanismul de funcționare.

Imediat ce s-a dat alarma, unul dintre cei șapte oameni care vegehează 24 de ore din 24 panoul de comandă, a anunțat echipajul cel apropiat din teren că elevul Andrei Pintea, de la Școala 143 are nevoie de ajutor. Doi polițiști de la intervenții au ajuns la locul indicat în mai puțin de un minut.

image
Polițiștii monitorizează din dispecerat ceasurile activate, dar și imaginile surprinse în școli, grădinițe și pe străzile sectorului 5

”În prezent, sunt activate 5.000 de ceasuri  dar vom începe să le dăm și celor de la clasele de gimnaziu. În plus, avem discuții cu asociațiile de proprietari ca să montăm camere de supraveghere în toate blocurile. În prezent, în sectorul 5 sunt 400 de camere, în special în zona școlilor și parcuri. Stăm mai bine ca SRI”, a completat Florea.

Informațiile despre minor și datele cu caracter personal, care apar pe ceas, sunt stocate în serverul Poliției locale și sunt confiedențiale.

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
Nord Stream FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta