Percheziţii acasă la Cristi Borcea, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Ultima actualizare:

    Polițiștii au trecut pragul vilei lui Cristi Borcea în căutare de documente care să dovedească tranzacțiile ilegale
Polițiștii au trecut pragul vilei lui Cristi Borcea în căutare de documente care să dovedească tranzacțiile ilegale

Probleme mari pentru Cristi Borcea! Poliţiştii de la Crimă Organizată sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au făcut vineri dimineaţă 24 de percheziții printre care una acasă la omul de afaceri. Potrivit news.ro, Cristi Borcea a fost dus la sediul DIICOT și este suspect într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În dosar sunt cercetați alături de Borcea încă 20 de afaceriști din domeniul combustibilului.Cele 24 de percheziții s-au desfășurat în București, Ilfov, Constanța și Brăila. Potrivit DIICOT, în perioada ianuarie 2010 – octombrie 2013, gruparea infracțională din care făcea parte Cristi Borcea a creat două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unor firme şi persoane, astfel încât au înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale. Suspecții au reușit prin activitatea infracțională să se sustragă de la plata unor taxe şi impozite. Acest lucru a avut drept consecinţă spălarea banilor obţinuţi prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale şi transferuri financiare interne şi externe. Conform anchetatorilor, prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la 40.000.000 de lei.

„În lanţul evazionist au fost folosite pe paliere diferite mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani erau transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora”, au dezvăluit procurorii DIICOT.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net