Piedone a uitat că s-a retras! Candidează din nou la primărie

Ultima actualizare:

    Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone candidează pentru un nou mandat
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone candidează pentru un nou mandat

Patru luni și jumătate! Atât a ținut minunea în cazul lui Cristian Popescu-Piedone. Fostul primar al sectorului 4 și-a anunțat miercuri, 13 aprilie, candidatura pentru un nou mandat, deși în noiembrie 2015 anunțase cu lacrimi în ochi că se retrage din politică.

”Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe", a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Urmărit penal pentru tragedia din Colectiv

Anunțul vine la patru luni și jumătate după ce Piedone a declarat cu lacrimi în ochi că se retrage din viața politică, ca urmare a tragediei din Colectiv. Clubul funcționa în sectorul 4, iar la scurt după incendiul ucigaș, când familiile încă nu apucaseră să-și identifice morții, primarul a ieșit în fața jurnaliștilor să anunțe că este acoperit de hârtii. Au urmat proteste masive în stradă, iar Piedone și-a dat demisia. Procurorii DNA l-au reținut apoi pe fostul primar pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv, însă judecătorii au decis urmărirea lui Piedone în stare de libertate. În incendiul din Colectiv și în lunile care au urmat și-au pierdut viața 64 de persoane.

Toate aceste experiențe l-au adus pe fostul edil în pragul colapsului psihic, astfel încât, la sfârșitul lunii noiembrie 2015, Piedone și-a anunțat cu emoție retragerea din viața politică.

"Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.

Va fi un candidat independent

Dar cum timpul le șterge pe toate, bune, dar mai cu seamă rele, Cristian Popescu-Piedone revine miercuri, 13 aprilie, cu anunțul-surpriză al  depunerii candidaturii pentru un nou mandat la primăria sectorului 4. O face, desigur, pentru locuitorii sectorului, și nu din partea vreunui partid.

”Vă sunt recunoscător vouă pentru că, atunci când ne-am întâlnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis chiar aici, pe facebook, mi-aţi spus că mă apreciaţi pentru ce am făcut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi întrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am părăsit? Răspunsul este simplu şi complicat în acelaşi timp. Am hotărât atunci să plec pentru că era cel mai omenesc şi sincer gest. Sunt şi eu om şi sufăr când văd suferinţă. Aştept ca justiţia să îşi spună cuvântul. Am încredere în justiţie. Să o lăsăm să îşi facă treaba. Dreptatea se dezbate în fata judecătorilor, nu în stradă sau la televizor", a scris Piedone pe contul personal de Facebook. 

"Voi decideţi dacă merit în continuare să am grijă de Sectorul 4, de care îmi pasă, în care m-am născut şi în care locuiesc şi trăiesc. Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să ieşiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi.  Mă cunoaşteţi toţi. Nu am fost niciodată un om de partid şi nu am depins de partide. De aceea candidez independent. Înainte de toate sunt om şi sunt în slujba oamenilor. Am văzut toţi de ce sunt capabile partidele. Ştiu că va urma o campanie murdară, poate şi cu atacuri la persoană. Eu, aşa cum v-am obişnuit, nu voi ataca pe nimeni"

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net