Pleci în concediu? Ai scutire la întreţinere

Ultima actualizare:

    In situaţia în care se întâmplă să plecaţi de acasă doar pentru câteva zile, în nici un caz nu se pune problema să fiţi scutiţi de la plata utilităţilor comune.
In situaţia în care se întâmplă să plecaţi de acasă doar pentru câteva zile, în nici un caz nu se pune problema să fiţi scutiţi de la plata utilităţilor comune.

Se apropie vremea concediilor şi fiecare român se gândeşte la vacanţe cât mai lungi. Celor care plănuiesc să stea plecaţi cel puţin 15 zile le spunem că pot obţine reduceri la plata  întreţinerii.

Ce trebuie să plăteşti

În situaţia în care se întâmplă să plecaţi de acasă doar pentru câteva zile, în nici un caz nu se pune problema să fiţi scutiţi de la plata utilităţilor comune.

Lucrurile iau o cu totul altă turnură atunci când lipsiţi mai mult de 15 zile din apartament şi acesta rămâne nelocuit.

În astfel de cazuri, se consideră că temporar nu mai locuiţi acolo şi astfel puteţi fi scutit de la plata unor utilităţi, cum ar fi gunoiul, salariul femeii de serviciu, gazele, apa.

Anunţă oficial asociaţia

 „Potrivit legislaţiei, cheltuielile pentru ceea ce nu consumăm nu se achită atunci când nu suntem acasă o perioadă mai lungă de timp, cu condiţia să anunţăm administraţia blocului despre acest lucru" - ne-a explicat Mihai Mereuţă.

 Înainte de a pleca de acasă cel puţin 15 zile consecutiv, va trebui să adresaţi o cerere scrisă către administraţia blocului, prin care să anunţaţi acest lucru şi să menţionaţi perioada în care apartamentul dumneavoastră va fi liber. Numai în baza acesteia veţi putea fi scutiţi de la plata întreţinerii.

În situaţia în care, deşi aţi anunţat administraţia în timp util că urmează să lipsiţi o perioadă mai lungă şi cu toate astea sunteţi trecuţi la întreţinere, administratorul poate fi reclamat la primărie, întrucât acest lucru contravine legilor în vigoare şi reprezintă un abuz din partea sa.

Aici poţi reclama problemele de la bloc!

Primăria de sector sau din localitate, prin Serviciul Relaţii cu Asociaţiile.

Secţiile de poliţie teritoriale.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin filialele teritoriale.

 Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Şi bebeluşii sunt trecuţi la plată

Minorii în vârstă de câteva luni sunt consideraţi consumatori şi sunt trecuţi la plata utilităţilor chiar din prima lună de şedere în apartament, deoarece, în România, nu există o lege care să prevadă scutirea acestora de pe listele de întreţinere. De cele mai multe ori, îngrijirea unui bebeluş necesită un consum mai mare de utilităţi.

5 sfaturi pentru o vacanţă fără griji

E responsabilitatea ta să îţi iei câteva măsuri de siguranţă atunci când pleci în vacanţă. Dacă un robinet "şi-a dat duhul" şi ţi-a transformat casa într-o piscină, atunci este posibil ca vecinii să te deranjeze fără menajamente.

Opreşte gazele. Nu vorbim de flacără sau de ibricul de cafea, deoarece credem că plecarea în vacanţă te obligă să verifici întreaga locuinţă. Totuşi e bine să închizi complet robinetul de gaze, pentru a evita o problemă.

Închide robineţii de apă. De ce? Ca să previi o inundaţie a casei tale sau a vecinilor şi ca să împiedici pierderile de apă ce se vor valorifica în factura de întreţinere.

Deconectează electrocasnicele. Nu lăsa nimic în priză. Televizorul, cuptorul cu microunde, calculatorul sau maşina de spălat, toate pot avea de suferit în cazul unor defecţiuni în reţeaua de energie electrică.

 Închide geamurile. Nu uita geamurile deschise. O furtună sau o ploaie pot pune în pericol bunurile din locuinţă. Nu uita nici de hoţi. Un geam deschis poate reprezenta o poartă extrem de accesibilă către o nouă spargere.

Lasă date de contact. Deşi ai cu tine telefonul mobil, este posibil să treci prin zone fără semnal. Este bine să laşi apropiaţilor numărul de telefon al hotelului unde eşti cazat sau adresa acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net