Poftiţi la brazi moca din gunoi!

simeon stalpnicul png

Nu v-aţi permis să cumpăraţi brazi de Crăciun sau sunteţi în căutarea chilipirului mult visat? În jurul celor mai mari pieţe bucureştene au apărut grămezi de pomi abandonaţi de comercianţii care au ţinut la preţ până în ultima clipă.

Reporterii Click! au reuşit ieri să facă rost de simbolul Sărbătorilor de Iarnă fără să dea nici un ban. Mulţi locuitori ai Capitalei au venit luni în Piaţa Obor să caute brazi sau crengi prin grămada abandonată în mijlocul complexului, acolo unde înainte de Crăciun a fost un târg de profil.

Tineri sau bătrâni foşgăiau printre pomi, după ceva mai acătării pe care să-l ia acasă pe post de spirit al Crăciunului. Nea Tică a ales vreo oră, dar acum este mulţumit cu ce a găsit. Şi-a înşfăcat ceva mai bun şi hop! cu el spre casă.

simeon stalpnicul png

„Ce vă uitaţi! În loc de 80 de lei cât costa bradul ăsta acum trei zile l-am luat moca", spune mândru bătrânul. Ne uităm în stânga şi în dreapta, ochim trei şi „la revedere".

Şi în Piaţa Delfinului brazii zăceau în mai multe locuri, dar deja erau rezervaţi. „Sunt amanetaţi la grămadă de florari, care vor să le folosească crengile la diverse aranjamente. Trebuia să veniţi de dimineaţă. Ştiţi ce mai cărau ăştia din cartier? Erau ca furnicile!", ne povesteşte la ureche Vasile, unul dintre locuitorii din zonă.

82.000 de brazi şi molizi, tăiaţi

S-au tăiat pomi de Crăciun în prostie şi anul acesta. Potrivit ROMSILVA, pentru Sărbatorile de Iarnă s-a dat aprobarea de recoltare şi comercializare, pe piaţa internă, pentru 82.000 de brazi şi molizi. Iar dacă vorbim şi de cei tăiaţi ilegal cifra depăşeşte cu mult 100.000.

Cel mai ieftin brad s-a vândut în Bucureşti cu 35 de lei în hipermarketuri şi cu 70 de lei la târgurile organizate în pieţe. Cel mai scump a ajuns şi la 6.500 de lei.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Marius Stefan Achim (stanga) si Iulian Oancea FOTO arhiva Adevarul jpg
soldati rusi siloz cereale melitopol EPA EFE
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati