Poliţiştii-tâlhari au fost trimişi la puşcărie. Ce sumă au furat de la femeia de 87 de ani

Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a decis pedepsele în dosarul tâlhăriei comise în oraşul arădean Pâncota, cu complicitatea a doi poliţişti. Sentinţa pronunţată luna trecută arată că jaful a fost planificat în sediul Poliţiei. Tâlharii sperau să găsească un seif cu două milioane de euro, scrie Adevarul.ro.

Cinci ani de închisoare pentru poliţistul care a iniţiat tâlhăria
Cinci ani de închisoare pentru poliţistul care a iniţiat tâlhăria

Poliţiştii Marius-Petru Covaci şi Denis-Alexandru-Nicolae Ţicală au fost condamnaţi definitiv, în aprilie 2022, la închisoare cu executare. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de complicitate la tâlhărie, după ce, împreună cu un al treilea individ, l-au ajutat pe un al patrulea inculpat să jefuiască o femeie de 87 de ani din oraşul Pâncota (Arad).

Sentinţa de condamnare a celor patru inculpaţi scoate la iveală faptul că iniţiativa tâlhăriei i-a aparţinut chiar unuia dintre poliţişti, care „le-a propus celorlalţi participanţi să dea o spargere la o casă situată în oraşul Pâncota, unde locuieşte persoana vătămată, cu privire la care inculpatul avea informaţii că există un seif, în care se află o sumă mare de bani”.

Sediul Poliţiei Pâncota. Foto: aradon.ro
Sediul Poliţiei Pâncota. Foto: aradon.ro

Potrivit informaţiilor deţinute de poliţist, „în acea casă se aflau aproximativ două milioane de euro”.

Datele din dosar arată că jaful a fost planificat în toamna anului 2020 şi că discuţiile despre cum trebuie dată lovitura s-au purtat inclusiv în sediul Poliţiei Pâncota.

În cadrul acestor întâlniri, participanţii au discutat despre modalitatea de pătrundere în locuinţa persoanei vătămate, despre locul unde se află seiful în locuinţă şi despre împărţirea sarcinilor în săvârşirea faptei”, se mai specifică în rechizitoriu.

Seiful, tăiat cu flexul

După ce toate detaliile jafului au fost stabilite, tâlharul „angajat” de poliţişti a acţionat. El a intrat în casa victimei şi a constrâns-o să-i arate unde este seiful. Bătrâna s-a conformat, iar tâlharul a tăiat seiful cu un flex.

Conform primelor informaţii de după jaf, în seif se aflau aproximativ 300.000 de euro. Partea vătămată s-a constituit parte civilă în dosar pentru suma de 400.000 de euro, susţinând că aceasta era suma care se afla în seif.

În final, judecătorii au stabilit, după mărturia tâlharului care a recunoscut fapta, că în seif se găseau 160.000 de euro.

Hoţii au golit seiful cât ai zice peşte
Hoţii au golit seiful cât ai zice peşte

Poliţistul care a iniţiat tâlhăria, Marius-Petru Covaci, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Al doilea poliţist implicat în tâlhărie, Denis-Alexandru-Nicolae Ţicală, a luat trei ani de închisoare.

Cel care a comis tâlhăria propriu-zisă, Flavius Florin Vesa, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar al treilea complice din dosar, Dragoş Toadere, la trei ani de închisoare cu executare.

Poliţistul de la Pâncota nu este vinovat doar pentru iniţierea tâlhăriei, mai arată Curtea de Apel Timişoara. După comiterea faptei, agentul le-a dat asigurări tâlharului şi complicilor săi că se ocupă personal ca ancheta să fie închisă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net