Postul România Tv, amendat cu 40.000 de lei de CNA din cauza înregistrărilor cu Ghiţă

14 februarie 2017
simeon stalpnicul png
Postul de televiziune România Tv a fost amendat de CNAFoto: captură foto/România Tv

Mar╚Ťi, 14 februarie, ├«n cadrul unei ╚Öedin╚Ťe, Consiliul Na╚Ťional al Audiovizualului a votat pentru amendarea cu 40.000 de lei a postului de televiziune Rom├ónia Tv. Acesta a fost sac╚Ťionat pentru modul ├«n care au fost dezb─âtute ├«nregistr─âirle lui Sebastian Ghi╚Ť─â ╚Öi pentru acuza╚Ťiile la adresa DNA ╚Öi SRI.

Desigur, este pentru a doua oar─â c├ónd CNA s-a ├«ntrunit pentru a discuta pe baza ├«nregistr─ârilor lui Ghi╚Ť─â, informeaz─â Pagina de Media. De asemenea, ini╚Ťial fusese vorba despre o amend─â de 200.000 de lei, dar nu a fost votat─â. Cei care au fost ├«mpotriv─â au spus c─â este corect s─â primeasc─â explica╚Ťii ╚Öi di partea reprezentan╚Ťilor postului de televiziune.

Astăzi, Consiliul s-a întrunit din nou, România Tv având ca reprezentant pe Roxana Niculescu, director de programare al canalului Tv, după cum precizează sursa citată.

Radu Herjeu, membru CNA, a declarat urm─âtoarele: "Consider c─â postul a ├«nc─âlcat legisla╚Ťia atunci c├ónd a dezb─âtut dezv─âluirile f─âcute de Sebastian Ghi╚Ť─â ╚Öi nu prin simpla lor difuzare. ╚śi ├«n discu╚Ťiile de dup─â aceea, consider c─â postul nu a p─âstrat echilibrul necesar ╚Öi nu a abordat subiectul de natur─â s─â permit─â informarea obiectiv─â a publicului."

Iată ce a precizat Roxana Niculescu, reprezentantul România Tv:

ÔÇ×De ce am difuzat ├«nregistr─ârile: evident orice media din aceast─â lume dac─â ar fi avut astfel de ├«nregistr─âri le-ar fi difuzat. C─â ele au fost sau nu adev─ârate, dup─â cum bine ╚Öti╚Ťi, au avut repercusiuni foarte clare. V─â aduc aminte c─â un ╚Öef al unui serviciu de informa╚Ťii ╚Öi-a dat demisia ╚Öi c─â ├«n Parlament, la comisia de control SRI se fac audieri pe aceast─â tem─â.ÔÇŁ

ÔÇ×De cate ori am avut aceste ├«nregistr─âri, am fost prelua╚Ťi de toat─â lumea, este un fapt de notorietate. Am cerut puncte de vedere tuturor persoanelor ╚Öi institu╚Ťiilor despre care se f─âcea anumite declara╚Ťii. V-am trimis adresele de coresponden╚Ť─â, ave╚Ťi toate maiurile trimise.ÔÇŁ

ÔÇ×├Än ce prive╚Öte dezv─âluirile lui Sebastian Ghi╚Ť─â, cred c─â cel mai important este r─âspunsul pe care il avem de la SRI. Am trimis pe 10 ianuarie o solicitarea ╚Öi am primit r─âspuns pe data de 6 februarie. Mi se spune: toate informa╚Ťiile prezentate in spa╚Ťiul public au fost puse la dispozi╚Ťia comisiei de control pentru SRI.ÔÇŁ

ÔÇ×Redac╚Ťia Rom├ónia TV, eu personal ╚Öi nici moderatorul nu am avut aceast─â ├«nregistrare. Nu v─â pot da mai multe am─ânunte pentru c─â nu ╚Ötiu. Nu sunt cea care am intrat ├«n leg─âtur─â direct─â. Au fost audia╚Ťi to╚Ťi jurnali╚Ötii, suneti╚Ötii, femeile de serviciu ╚Öi a╚Öa mai departe care au avut leg─âtur─â cu acele DVD uri."

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
BeFunky collage (7) jpg
anda adam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
bnr jpeg
regina elisabeta a II-a
accident botosani png
pasajul unirii jpeg
girl g7bb0eb269 1280 jpg
carbohidrati jpeg