Poveste emoționantă. A născut în timp ce era la cules de zmeură, pe munte

Ultima actualizare:

    Proaspăta mămică se afla la cules de zmeură împreună cu soțul său
Proaspăta mămică se afla la cules de zmeură împreună cu soțul său

O tânără de 20 de ani din comuna hunedoreană Baru a născut un băiețel, duminică seara, în timp ce se afla pe munte, în Valea Lupului, la cules de zmeură, potrivit Mediafax. Fata a fost coborâtă pe targă de un echipaj SMURD.

Iliuţă Toma, de 27 de ani, tatăl micuţului, a declarat, duminică, că împreună cu soţia sa au plecat în jurul orei 14.00 la cules de zmeură. Potrivit bărbatului, soţia sa, Suzana, nu a prezentat nici un semn care să le dea de gândit că se apropie momentul naşterii.

„M-am speriat pentru că eu nu ştiam ce să fac, dar m-au ajutat domnii de acolo (de la 112 – n.r.) prin telefon şi a dat Dumnezeu şi au scăpat cu bine amândoi”, a povestit Iliuţă, tatăl copilului.

Cum tânăra de 20 de ani a născut pe munte, a fost nevoie de intervenţia SMURD. Primarul comunei Baru, Daniel Răducanu, a apelat şi el la un prieten cu o maşină de teren şi au plecat spre locul în care femeia a născut pentru a oferi sprijin acesteia şi paramedicilor SMURD.

„Am sunat un prieten cu maşină de teren şi am plecat spre munte. Ştiam că e o zonă greu accesibilă şi m-am gândit că e nevoie de ajutor”, a declarat, duminică seara, primarul comunei Baru.

Potrivit acestuia, echipajul SMURD a urcat pe jos timp de două ore până a ajuns la locul unde femeia a născut. La întoarcere, cea mai mare parte a drumului de munte a fost parcursă tot pe jos, paramedicii transportând femeia pe targă.

Primarul spune că intervenţia a fost una emoţionantă, cei din echipajul SMURD folosindu-şi tricourile pentru mamă şi micuţ.

Suzana Toma a fost transportată la spitalul din Haţeg.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net