Povestea tristă a unei fetițe adoptate: ”Părinţii m-au pupat până m-au albit!”

18 ianuarie 2022

Povestea Idairei Ioana Butăroiu, în vârstă de 16 ani, este pe cât de tristă, pe atât de frumoasă. Ea a fost adoptată la vârsta de 8 ani, când fata a ajuns în familia Butăroiu din Târgovişte. A fost botezată creştineşte, iar Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana.

image
Idaira Dulce a devenit Idaira Ioana şi se consideră româncă 100%

Idaira nu îşi cunoaşte părinţii naturali şi nici nu îşi mai doreşte să o facă. Povestea fetei porneşte din Spania, unde a fost născută de către o româncă. Despre tatăl său ştie doar că este din Maroc, pentru că adolescenta nu l-a cunoscut niciodată, conform adevarul.ro.

A fost lăsată într-un orfelinat din Spania, iar la vârsta de un an şi jumătate a fost repatriată şi a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist. În scurt timp i-a cunoscut pe Justina şi Constantin, doi tineri care îşi doreau un copil.

În ochii negri ai fetei cu părul creţ, cei doi păreau „doar nişte oameni”. Nu înţelegea de ce au venit să o vadă, dar spera că o vor învăţa să cânte la chitară, aşa cum îşi dorea la acea vreme. Acum ei sunt „mama” şi „tata”. Cei doi i-au devenit părinţi.

Justina şi Constantin au povestit emoţionaţi pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, că nu au dorit să vadă mai mulţi copii şi să aleagă. „Sunt destui copii pe lumea astea care ar avea nevoie de o familie şi ne-am decis să adoptăm. Chiar înainte de Moş Nicolae am aflat că vom vedea un copil. Când am văzut-o prima dată, am ştiut că era copilul nostru! Încă de la început am învăţat-o să cânte la chitară, iar acum îmi dă lecţii!”, spune mândru tatăl Idairei. 

image
Idaira este primul copil repatriat care a fost adoptat de o familie

Idaira este elevă a Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, dar e pasionată de muzică şi cântă la mai multe instrumente, cum ar fi chitară, violoncel, pian şi chitară-bass. Mama ei scrie poezii, iar tatăl este angrenat în lumea teatrului şi a muzicii.

„Parcă a fost făcută de noi, avem aceleaşi înclinaţii artistice, aceleaşi pasiuni”, adaugă Constantin Butăroiu, tatăl ei adoptiv.

Fata îşi doreşte o carieră de succes în muzică, vrea să fie cunoscută, vrea să cânte şi să îi bucure pe cei din jur cu melodiile ei. Deja compune piese şi versuri, ba chiar îşi amenajează propriul studio de înregistrări în camera ei. „Îmi doresc să fiu un super-star, vreau să cânt!”, spune fata.

image
Visul fetei de 16 ani e să ajungă superstar

Micuţa brunetă creţulie se maturizează frumos. „M-au pupat până m-au albit. Părinţii mei reprezintă totul pentru mine, aici este locul meu, în familie!”, mai spune adolescenta, făcând aluzie la originile ei marocane. Cei doi părinţi se gândesc să mai adopte un copil, iar Idaira este încântată de ideea de a avea o surioară.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta