Precizările STS despre decesele Covid. "Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic. Datele nu pot fi modificate"

image
foto: Shutterstock

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că există diferențe între decesele COVID raportate de autorități și cele reale, diferențe "de ordinul miilor". În urma acestor afirmații, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) vine cu precizări despre cele două aplicații, Corona Form și Alerte MS, prin intermediul cărora se raportează decesele Covid.

Conform STS, cele două aplicații informatice au fost dezvoltate și puse la dispoziția autorităților medicale de către Serviciul de Telecomunicații la cererea și pe baza cerințelor operaționale formulate de acestea. Corona Forms este aplicația care centralizează cu acuratețe maximă evidența testelor, a persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a deceselor survenite în urma COVID-19. Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate, a subliniat STS într-un comunicat de presă, publicat de Digi24.

Bilanțul zilnic, realizat pe baza datelor din Corona Forms

„Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora”, se arată în comunicat.

Datele nu pot fi modificate, fiind cele oficiale

Alerte MS este aplicația care generează statistici în conformitate cu cerințele stabilite de MS. În această platformă, potrivit STS, datele numerice sunt introduse de spitale și laboratoare. Datele nu pot fi modificate, fiind cele oficiale. „STS nu introduce, nu gestionează și nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicațiilor – Ministerul Sănătății (MS). Accesul instituțiilor publice în aplicația Corona Forms se realizează potrivit Ordinului MS nr. 1.829/2020 pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare. Utilizatorii pot accesa datele din cadrul platformei pe bază de roluri și drepturi de acces acordate de către beneficiarul sistemului informatic – MS. STS pune la dispoziția autorităților medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerințele operaționale stabilite de acestea, și subliniază încă o dată, că datele din Corona Forms nu pot fi modificate, fiind cele oficiale, comunicate public, în informările zilnice”, se mai arată în comunicat. 

Citește și:

Vlad Voiculescu, despre raportarea greșită a morților Covid. De unde vine diferența "de ordinul miilor"

Vlad Voiculescu, despre numărul morților de Covid-19: Există indicii că sunt raportate ”mai puține decese”

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
vladimir putin Sursă: Profimedia
prodan (2) jpg
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
madalina craiu din clanul foto pro tv jpg
image
image
image
image
copii sechestrati
GettyImages 1428839751 jpeg
Blue Air
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
profesor
fosa septica