Prefectul Traian Berbeceanu admite că este luată în calcul carantinarea anumitor zone din București


    Prefectul Capitalei, despre posibilitatea carantinării BucureștiuluiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Prefectul Capitalei, despre posibilitatea carantinării BucureștiuluiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Posibilitatea intrării Capitalei în carantină a fost confirmată miercuri, 28 octombrie, de noul prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu. Acesta a recunoscut că se ia în calcul această măsură „cel puțin în anumite zone”, dar precizează că nu vrea „să se creeze o emoție publică”, până nu se va lua decizia oficială.

„Categoric, am luat în calcul carantinarea, cel puțin referitor la anumite zone. Aș vrea să limităm discuția pe măsurile avute în discuție, până când se va lua o decizie”, a declarat noul prefectul de București, Traian Berbeceanu, pentru Gândul.

Acesta a explica însă că nu dorește să dezvolte subiectul din anumite considerente: „Nu vrem să se creeze o emoție publică sau să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul”.

Noul prefect al Capitalei spune că, în eventualitatea introducerii altor măsuri, s-a luat în calcul și carantinarea pe timpul nopții ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.Primul care a vorbit public despre posibilitatea carantinării  anumitor zone din București a fost premierul Ludovic Orban, declarând că „dacă este depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone”.

La scurt timp, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, recunoștea și el că, dacă rata infectării depășește 3 la mia de locuitori, anumite zone pot fi „eventual carantinate”. Pe 18 octombrie, Bucureștiul a depășit pentru prima dată pragul de 3 privind rata de infectare la mia de locuitori.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
catalin remus avocatul31 jpg
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
shutterstock 450568075 jpg
cub catalin botezatu png
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
Masina intrata in gard, Db mp4 thumbnail png
microfon ascuns mic shutterstock 2138678309 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg